Отидете към основна версия

442 2

Илиан Илиев: "Щом се задават въпроси, значи има интерес"

  • илиан илиев-
  • националният-
  • селекционер-
  • говори-
  • мачовете-
  • лигата на нациите

Националният селекционер говори пред медиите преди мачовете с Люксембург и Северна Ирландия

Снимка: БГНЕС

Националният селекционер Илиан Илиев говори пред медиите преди мачовете с Люксембург и Северна Ирландия от Лигата на нациите. Специалистът е доволен, че интересът към националния отбор се е завърнал и се пораждат дискусии около викнатите футболисти.

“Атмосферата ще я разберем на мача. Тук винаги имаме спокойствие. Важното е от утре да започнем по-детайлно да се подготвяме за мача. Ние усетихме, че се увеличават очакванията на хората, но това е добре. Нашата цел е да задържим това желание, което бе в последния мач. Успяхме да излезем добре и от двата мача. В Люксембург треньорът е там 14 години и имат своите механизми и обигран състав. Ние трябва да сме още по-отговорни, за да спечелим", започна Илиев.

"Добре е, че преди 11 месеца никой не питаше кой е извикан. Това е добре, че се променят нещата, значи има интерес на хората. Нямаме проблем да дадем информация за всеки, който е викнат и за който не е. Анди Краев изкара трудни девет месеца, в които не игра. Ако продължава така, както натрупа няколко мача като титуляр, другия лагер ще е с нас. Ако следим между лагерите играчите, можем да викаме 10 нови, но искаме да изградим едно ядро, естествено с по няколко промени. Ако се викат 10-12 нови всеки път, няма как да станат нещата. Щом се задават въпроси, значи има интерес".

"С една седмица, че не са играли някои от футболистите, няма да са станали по-лоши играчи. Ако продължават така, може да се променят нещата. Например Християн Петров си изигра перфектно ролята си на левия бек, като беше с нас. Имахме вариант за Ангел Лясков да използваме за дубльор на Нюрнбергер, но предстоят два важни мача в дефанзивен план и мисля, че Християн е по-добрият вариант в този аспект. Нюрнбергер пък има и висящ жълт картон и това може да окаже влияние за втория мач".

"Опитваме се позитивно да предразположим хората да ни подкрепят. Ние сме отворени да дадем обяснения за всеки един играч за този период. 7 милиона човека имат 7 милиона състава. Ние не можем да изискваме от клубовете да пускат повече български играчи. Аз не искам да отварям темата, защото ще се каже, че си търсим оправдания. Ние имаме талантливи футболисти и трябва да ни притеснява самочувствието в мачовете. С тези питания защо някой е тук поставяме под въпрос самочувствието на играчите" обясни още Илиев.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини