Отидете към основна версия

854 1

Серхио Агуеро даде Барселона на съд

  • серхио агуеро-
  • съди-
  • дело-
  • евро-
  • барселона

Искът е за 3 милиона евро

Снимка: БГНЕС/EПA

Бившият футболист на Барселона Серхио Агуеро е завел дело за 3 милиона евро срещу каталунския клуб за неизплащане на заплатите, съобщава AS.

Аржентинският нападател премина при каталунците през май 2021г., но трябваше да прекрати професионалната си кариера през декември същата година, след като беше диагностициран със сърдечно заболяване, пише БЛИЦ.

Както отбелязва източникът, испанците е трябвало да платят на Агуеро заплата за първата година от договора по застраховка, но компания с която работят от „Камп Ноу“ отказа да плати парите на футболиста, като каза, че той има сърдечни проблеми от дете. Аржентинецът обаче смята, че Барселона му дължи 3 милиона евро като компенсация за прекратяването на споразумението и е завел дело срещу клуба. Все още не са провеждани заседания по процеса.

Нападателят изигра пет мача за Барселона, в които отбеляза един гол. 36-годишният футболист е бил част още от Манчестър Сити, където направи сериозно име, Атлетико (Мадрид) и Индепендиенте по различно време в кариерата си.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини