Отидете към основна версия

3 Октомври, 2014 10:15, обновена 3 Октомври, 2014 10:15 9 147 36

VW: Стига с тази екология!

  • volkswagen-
  • vw-
  • vag-
  • мартин винтеркорн-
  • париж 2014

Шефът на Volkswagen нарече "смъртоносни" за автомобилната промишленост новите и все по-строги норми за допустимите вредни емисии. В изказване по повод откриването на тазгодишното изложение в Париж Мартин Винтеркорн обърна много повече внимание на екологичните ограничения, отколкото на новите модели на концерна, съобщава Automotive News Europe.

Винтеркорн предупреди европейските регулаторни органи, че постоянният допълнителен натиск върху производителите с изисквания за все по-ниски емисии на въглероден двуокис потиска индустрията, тъй като пазарът на електромобили, хибриди и други екологични возила все още е недоразвит. Според боса на VW Европейската комисия бърза прекалено много с въвеждането на стандарта от 95 г СО2 на километър от 2020 г.

"Всеки грам въглероден двуокис, който намаляваме за европейската си гама, ни струва почти 100 млн. евро инвестиции без никаква обозрима възвръщаемост. Свят ми се завива всеки път, когато от Брюксел започнат да врякат за въвеждането на новите норми от 2020-а", обяви Винтеркорн.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини