Last news in Fakti

3 Октомври, 2014 10:13, обновена 3 Октомври, 2014 10:15 9 146 36

VW: Стига с тази екология!

  • volkswagen-
  • vw-
  • vag-
  • мартин винтеркорн-
  • париж 2014

Шефът на Volkswagen нарече "смъртоносни" за автомобилната промишленост новите и все по-строги норми за допустимите вредни емисии. В изказване по повод откриването на тазгодишното изложение в Париж Мартин Винтеркорн обърна много повече внимание на екологичните ограничения, отколкото на новите модели на концерна, съобщава Automotive News Europe.

Винтеркорн предупреди европейските регулаторни органи, че постоянният допълнителен натиск върху производителите с изисквания за все по-ниски емисии на въглероден двуокис потиска индустрията, тъй като пазарът на електромобили, хибриди и други екологични возила все още е недоразвит. Според боса на VW Европейската комисия бърза прекалено много с въвеждането на стандарта от 95 г СО2 на километър от 2020 г.

"Всеки грам въглероден двуокис, който намаляваме за европейската си гама, ни струва почти 100 млн. евро инвестиции без никаква обозрима възвръщаемост. Свят ми се завива всеки път, когато от Брюксел започнат да врякат за въвеждането на новите норми от 2020-а", обяви Винтеркорн.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Julio

    5 0 Отговор
    Не че някога ще дам пари за кола от ВАГ но евала му правя за това изказване...
  • 2 иичк

    0 4 Отговор
    Звучи ми като шефовете на цигарените мастодонти, които обвиняват СЗО, че много говорят за вредността на цигарите.

    Коментиран от #4

  • 3 Веско

    0 2 Отговор
    Който не може да се справи да затваря и да си пасе козички ... :)

    Коментиран от #5

  • 4 Shmeker

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "иичк":

    Нещо такова. Само дето реално тия грамове CO ти оскъпяват колата, поддръжката на нова и особено на стара такава и най-вече повишават капризността й

    Коментиран от #6

  • 5 Shmeker

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Веско":

    Кой не може? Най-големия концерн в света ли? С най-разнообразните превозни средства?

    Коментиран от #7

  • 6 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Shmeker":

    Абсолютно,кола нацвъкана с всевъзможни електроники,датчици,е потенциален сервизен донор,и то за сериозни цифри.
  • 7 нитрам

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Shmeker":

    Вторият най-голям концерн в света. :)
  • 8 Бате Цецо

    3 0 Отговор
    Лесно ще постигнат тези екологични норми като занижат още повече каталожните данни за разхода на гориво.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай

    0 3 Отговор
    Оф, писна ми от дефицито-умници. От кога има изобретения, които са 100% екологични и икономични. И защо не се вкарват в масово производство, а се потулват ?!?!?!?!!!!!!!!!! И говорят, че не действали.....ала-бала. Ко му вярвате на тоз ? Какво стига с екологията?!?! Нека замърсяваме и унищожаваме всичко живо на планетата, само за да печелим пари и да се точим, че возилата ни "мноо бягат, разийш ли" - пффф..... Земята е наш дом и трябва да си я пазим, но никой не го е грижа. Щом не ви интересува планетата, това говори и за отношението ви към вас самите. А то е, че съществувате само за да задоволявате ненаситната си алчност и ЕГО. Това е.
  • 12 вв

    0 3 Отговор
    Забрана от 2020 та на колите с ДВГ .
  • 13 Бай

    0 3 Отговор
    Кви милиони и кви милиади харчат ?!? Това, което е ефективно е ефтино. Всичко се прави скъпо и чупливо за да носи печалба на такива нищожества, които не ги е грижа за никой и за нищо.
  • 14 Ts@r

    6 0 Отговор
    Не съм почитател на нито една марка от целия му концерн, но няма как да не се съглася с него. Всичко това само оскъпява новите автомобили. И какъв е смисъла като в Щатите такива регулации почти няма? Там все още правят пикапи с 5-6 литрови V8 и размерите на малък автобус и цент не ги интересува какво ще причини това на околната среда, а тук са се хвърлили да гонят недостижими показатели. Просто няма смисъл да е чак толкова стриктно, тъй като това или трябва драстично да рефлектира на крайната цена или да удари здраво качеството. Обаче няма как да искат за VW Golf 2.0TDI 30хиляди евро затова парите се избиват от другото място. И после се чудим и вайкаме защо кола на 50-60 хиляди километра има нужда от сервиз 3 пъти годишно.
  • 15 M_Sux

    0 2 Отговор
    Фен съм на автомобилостроенето, но не мога да отрека, че в посоката в която сме тръгнали на земята и остават още 100-150 години. Не мислите ли, че е време да се замислим. Един ден хората ще разберат, че парите не се ядат. Лично според мен трябва колите моментално да се спрат от движение, защото вече сме закъсняли и то много. Също така и да се измислят заместители на храната (да са вкусни и безвредни). Държави като Китай и Индия само по 1 дете за да може до 50 години намалеят на половина като популация - трябва да се регулира населението земята не може да издържи на напаните. Както виждате обаче не света не му пука за нищо друго освен пари. Тогава не се чудете защо има потопи, цунамита и всякакви бездствия - земята сама ще се изчисти от излишното население.
  • 16 хидко

    1 0 Отговор
    Ми, като ти се завива свят толкова много и харчиш тез пари, вземи че ги инвестирай в развойна дейност ама за различни типове двигатели, не само да компютъризирате и усложнявате, и оскъпявате поддръжката на тази стара технология, дето я използвате от 150 години насам. Така че, стига си се плюнчил и вземи измисли нещо истинско, както го е направил дядо ти навремето, а не само да се биеш в гърдите и нищо да не правиш.
  • 17 Mercedes-Benz

    3 1 Отговор
    БРАВО!!! Един човек да им каже истината в очите на евроГЕЙците!! Не съм фен на политиката на VW ама е така, прави са... Автомобила малко по малко бива убиван в името на някакво "глобално затопляне", което на практика не съществува, а паралелните процеси, с които се оправдават брюкселските гейове и вашингтонските им събратя с дължат на повишената слънчева активност! Напишете в гугъл "CLIMATEGATE" и четете. Всичките екотакси, норми и други измишльотини са с цел пълнене на джобовете на световните кукловоди!
  • 18 Йордан Славов

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Йордан Славов":

    А ти се научи да пишеш, неграмотнико!!! Смехотворно е да говориш за размърдване на мозъка, при очевидната липса на такъв при теб!!! Ти чудесно онагледяваш "Глобалното видиотизяване", защото си напълно лумпен и грам не отбираш от наука, но се биеш в гърдите като типичен Бай Ганьо! Ако си учил малко математика, можеше и да се замислиш как така 0,039% въглероден двуокис в атмосферата я затоплят толкова много - някаква чудодейна топлинна панацея, която незнайно защо не си я ползваме зимата. Ако беше учил и малко физика, щеше да разбереш, че терминът парников газ не съществува, защото всички газове се загряват по конвекционен принцип.
    Ама много добре сам си се охарактеризирал с ник-а си!!!

    Коментиран от #18, #23

  • 19 Бай

    2 1 Отговор
    Ти сам ли ги прави тея измервания и отчете такива резултати или взимаш на готово нещо, дето казал някой си еврейски агент, водещ се известен учен, също като тебе. Като толкоз защитаваш нещо безсмислено и вредно без дори да си използвал мисълта си(понеже, ако я използваше нямаше да пишеш глупости) може да поВдишаш малко "чист въздух" от ауспуха да видиш как ще ти се отрази на научения ти мозък. Чакам някви по-достоверни резултати и теории, щот на тез глупости няма кой нормален да се върже. Тях си ги приказвай на стадото без-мозъчна дейност, сляпо вярващи на всяка бълната лъжа.

    Коментиран от #21

  • 20 S Doichinov

    2 0 Отговор
    Прав е човека.Не само с автомобилите е така.ЕС налага такава политика-да се продават все по-скъпи продукти.Въпреки,че ни обещават това да е в полза на клиента като удариш чертата си платил много повече за нещо малко по-добро.
  • 21 Йордан Славов

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бай":

    Чакай да ти отговоря преди и теб да са изтрили като оня под мен на който отговорих и модератора го изтри и сега мнението ми виси малко във въздуха
    Измервания аз не съм правил, но съм внимавал в часовете в училище за съставът на земната атмосфера. Уики-то дали и то лъже, че въглеродния двуокис е 0,039%: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%97%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0
    Чети и се ограмотявай, че ставаш много жалък с епитетите си към другите, които обаче характеризират теб самия.
    Това с дишането на изгорелите газове е зверски тъпо от твоя страна. Все едно да те накарам да пробваш ухапване от ЕКО черна мамба и да те питам дали е добре, защото е естествена отрова. Изобщо правиш ли разлика между отрова и атмосфера. Случайно да знаеш и че озонът е отровен в големи количества? Или дай и него да премахнем?! По-добре е да си седнеш на г.за и да четеш научна литература, преди да изтормозиш клавиатурата си с писане на тъпизми!!!
  • 22 Японеца

    0 0 Отговор
    Ква'мазна шваба.И колите му са такива.
  • 23 ebasi

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Йордан Славов":

    Добре де, мистър всезнайко, айде първо стани втори курс поне, та тогава да се хвалим колко разбираме от физика и колко можем да приложим наученото от университета.
    За да го караме по ред:
    1. Научи първо какво точно означава лумпен. Този човек който ти споменаваш не е никакъв лумпен, той е просто необразован гражданин. В случая, лумпенът си ти. Това, че Болен го използва за щяло и нещяло, думата си има определено специфично значение. Освен това, това е чужда дума за българския език, а този език е достатъчно богат за да не се използва точно този термин. Можеш, например, да използваш българската дума "некадърник", фразата "неспособен човек", или ако леко се отклоним, "немислещ човек". Аз, лично, мисля че напълно се вписваш в това определение. Но това няма никакво значение. Живота ще те научи къде принадлежиш. Скоро...
    2. Докато не разбереш, че всъщност математиката е език, обясняващ физиката и химията, ще си останеш "Лумпен".
    3. Относно въглеродните окиси(съветскому казано) или оксиди (евро/американскому казано), основно има два определени типа газове, които световното население постоянно следи и коментира: това са токсичният газ C1O1 (като тук цифрите обозначават броя на елементите в молекулата) и нетоксичният, но по-плътен газ C1O2, иначе казано CO и CO2. Кратък урок по химия: при горенето на водород, въглерод или въглеводороди (това са основните видове горене, които човекът познава), емисиите се обобщават в CO(въглероден оксид), CO2 (въглероден диоксид) и H2O (вода, като това се получава само при горенето на въглеводороди и водороди, но се приема за напълно безвредно, вода все пак...). Основните емисии които се следят при горенето са "недоизгорелите" въглеродни атоми или въглеводородни молекули(HnCm) при съединението им с кислород, или CO (C1O1, въглероден окис/оксид + вода), което е токсично, както вече споменах. Убива живите същества. Другото което се получава е въглероден диоксид. Той, както и монооксида, са сравнително по-плътни газове спрямо нормално съществуващите в атмосферата, със своите физични свойства (тук сочим към черността на тялото, т.е. способността му да поглъща, отразява или пропуска, нека се изкажа обобщено - слънчевите лъчи), които общо казано пропускат по-малко лъчи към земната повърхност. Това води до промени в световния климат (това съвсем не означава промени в настоящото климатично време, също не означава непременно да е затопляне) - напр. там където е било пустиня, сега вали дъжд; и там където е било джунгла сега е убийствена жега, и т.н. Именно това, че 0.028% не води до затопляне, а че води до промяна.
    4. Относно конвекцията, пич, честно, иди прочети учебника отново. По дефиниция, конвекцията представлява изместването на топла маса от студена маса, под влиянието на гравитацията на дадено тяло, поради промяната на плътността на изместваната маса, което е в следствие на увеличаването на ентропията на тялото, което пък е в следствие на придадената му енергия под формата на топлина (тук под маса се има в предвид дадено(някакво) количество маса в дадено(някакво) агрегатно състояние на дадена(някаква) материя). Простичко обяснено, конвекцията е вятър, подухването от печка без вентилатор, "течението" през коридора и т.н.
    Но принципа, по който се загряват газовете, е придаването им на енергия. Слънчева, съпротивителна (триене, електрическа(което също е вид триене)), няма значение, придава се енергия към маса от газ, която равномерно се разпределя чрез дифузия(което също е в следствие на триенето помежду им) към околните молекули. Това води до конвекция, мили ми лумпене.
    Сега марш да четеш!

    Коментиран от #24

  • 24 Йордан Славов

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "ebasi":

    Такава дълга простотия отдавна не бях чел Отдавам го на това, че си го писал в 03 часа, но първо си избърши пяната на устата
    Може би имаш проблеми със зрението, щом ме мислиш за студент. Все пак благодаря, че ме направи 2 пъти по-млад
    Нека и аз да го карам по същество:
    1. Доста плагиатско от твоя страна да копираш какво съм написал и как съм го написал. А това какви епитети ползвам и как ги ползвам, си е моя работа. Ти поне не ми говори за български език, защото дори не знаеш как да използваш препинателните знаци.
    2. Математиката е наука, език е Basic, Java, C++ и т.н.
    3. Чудесно си копирал текстовете, но ето това твое умозаключение, направо ме уби: "Другото което се получава е въглероден диоксид. Той, както и монооксида, са сравнително по-плътни газове спрямо нормално съществуващите в атмосферата, със своите физични свойства (тук сочим към черността на тялото, т.е. способността му да поглъща, отразява или пропуска, нека се изкажа обобщено - слънчевите лъчи), които общо казано пропускат по-малко лъчи към земната повърхност". Тази върховна тъпотия показва абсолютното ти ентропично междуушие. Драги ми Смехурко, въглеросния двуокис не е черен. Има едно понятие което се нарича спектрален анализ, но то няма нищо общо с написаното от теб. Това, че във въглените има въглерод, не значи, че въглеродния двуокис е черен, защото на теб така ти изнася.
    Пък вземи и малко прочети, че когато слънчевата светлина не достига земната повърхност, се пол
  • 25 тесла

    0 1 Отговор
    нагла подлога на петролните хрантутници. електромобилите ли били недоразвити? мозъкът му е недоразвит!
  • 26 глупака

    0 0 Отговор
    ваг са в криза, нема пари за иновации, а май и не им се работи в насока екология.

    Коментиран от #27

  • 27 Бйе ем вие

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "глупака":

    Не че нямат пари швабите,ами не знаят как да направят електромобил.Това да не е като да правиш ламарини да не гният и кожа в купетоАмериканците и японците им пърдят в лицата.
  • 28 ebasi

    0 1 Отговор
    Брех, че горделив - неук си, и продължаваш да спориш.

    Аз не говоря за цвета на газа, а за ето това:
    (наричано степен на черност или пропускливост на едно тяло), ако го напишеш в гугъл, ще ти излязат безброй лекции за това как то не е с "черен цвят" а има определени физични свойства свързани с взаимодействието на това тяло със светлинните лъчи. Пределно ми е ясно че CO2 не е с черен цвят, всъщност е леко сивкав, черен цвят имa въглерода.
    Спектъра на излъчване на дадено тяло обаче е нещо съвсем друго. И това за което се опитваш да говориш, и не си сигурен какво точно означава, е терминът "спектър на излъчване на дадено тяло", който бива подложен на анализ. Спектралният анализ не е термин, а анализ.

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D1%8A%D1%87%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8_%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F

    Освен това не съм го копирал от никъде, а съм го чел от учебници и съм го слушал на лекции в университета.

    Добре, нека приемем че не си млад, но явно не си стигнал до втори курс в университета (или поне не с четене).
    Целият ми коментар беше, защото много мразя недообразовани хора да се мислят за професори. И много се смях на научните ти познания.
    Сега иди вземи един учебник по физика (такъв които учат първокурсниците) и прочети за черността на телата.
    Ако си мислиш че конвекцията е също е нещо друго, прочети и за него в раздел термодинамика, въпреки че там не е много подробно описано, но ще ти свърши работа като за начало.
    След това вземи един тълковен речник на българският език и прочети и него. Евентуално можеш да прочетеш и един речник на чуждите думи в българският език, няма да ти дойде във вреда, тъй като явно не знаеш какво означава и плагиат - в случая, ако съм аз, да взема това което ти вече си казал и да го представя пред другите така, сякаш са мои думи. А аз не бих могъл да представя думите на идиот като мои думи, все пак.
    Бъбрек, драги ми лумпене, бъбрееек... Използвай го, преди да почнеш да говориш.

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Evala

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "ebasi":

    Евала, баце.
  • 30 Йордан Славов

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "ebasi":

    Ей, анонимен лумпеняго. Адски си жалък с писането ти два анонимни профила.
    На теб ти трябват 2 дни да съчиниш такава недомислица ли? Смял се много на познанията ми - а аз какво трябва да кажа за липсата на твои такива??? Излъчване на тяло и спектрален анализ ако за теб са едно и също, повече няма какво да се хабя да пиша с такъв като теб, който използва такъв идиотски нит написан на латиница!
    Жал ми е за такива комплексари, които имат на разположение в мозъчния си арсенал само 2 кварка. Моля те изчезни и повече не се мъчи да тормозиш клавиатурата, защото просто няма да си правя труда да ти чета средновековните виждания за наука! Ходи се лекувай, защото май си в доста напреднала фаза на агорафобия.
    Цялата теория за Глобалното затопляне я приемат само такива , които дори не могат да синтезират какво точно искат да кажат!!!

    Коментиран от #31

  • 31 Бай

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Йордан Славов":

    Така, и да се обиждаме файда няма...ти си държиш на това, което си въобразяваш за теб че е вярно - от прочетеното някъде си. Въпросът е до колко е вярно ? А най- ми е любопитно защо ги защитаваш тези мошеници и твърдиш, че не се замърсява толкова? Като много добре знаеш и виждаш какво се причинява на планетата. А може да бъде по съвсем екологичен начин - Тесла и много други са дали много по-съвършени и ефективни и екологични изобретения! Защо се потулват а не се използват масово, а само от военни и някои си други бройки. Точно заради това, че НЕ ИМ носят печалба от НАС ! Защото няма да държат стадото под свой контрол с парите и всички глупости. Отворете си очите най-накрая и вижте как ...хм... не живеете, а съществувате, щото то това не е живот. Съзнанието е много ограничено, а по-лошото е, че не искате да го развивате. И ако пак кажеш на черното - бяло, не знам вече...

    Коментиран от #32

  • 32 Йордан Славов

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бай":

    Не защитавам никой, само истината! Твърдо против съм петролната мафия и забогатяването на чаршафни пустинни мързеливци, но и съм против екоистериите и лъжите за климатични апокалипсиси!!! Ти как мислиш се произвеждат акумулаторите за автомобили като Тесла - берат се от дърветата ли?
    Всичко замърсява до една или друга степен, въпросът е парите да се пренасочват в правилните проекти като студения ядрен синтез, нови батерии и акумулатори, по-голям достъп до научните конкурси и т.н.
    Лошото в случая е, че Глобалното затопляне се е превърнал в Глобален бизнес крепящ се на една идиотска лъжа. Замислям се дали не е измислен точно от петролния бизнес, за да могат спокойно да оправдаят нереалното поскъпване на горивата?! Иначе такъв огромен трилионен бизнес едва ли ще се "противопостави" само с една-две такива статии на година, при положение, че могат купят почти всички медии!
  • 33 Бай

    0 0 Отговор
    Имах в предвид Никола Тесла, а не за марката и тези нещастници, използващи името му за нещо, което няма нищо общо с него. Както имах и в предвид истинска екология, а не този мръсен бизнес псевдо-екология, който го държат и същите които замърсяват. Казваш, че защитаваш истината, а по-рано пишеше някакви стойности, вероятно публикувани от някой от тези лъжци...за това беше въпроса. Да, всичко е една голяма лъжа. Няма нужда нито от петрол, нито от гориво, нито от акумулатори, нито от екология, та даже и пари...Това е един омагьосан кръг в който ние участваме - искаме или не и трябва да излезем от него. Медиите са 100% зависими от ТЯХ (илюминатите) и ни промиват мозъците яко. Целта е тотално зомбиране и тотален контрол, точно за да ни държат в този порочен кръг. Никога няма да кажат, че съществува телепортация, левитация, дематериализация, че човек има неограничени способности и може да постигне горе изброените състояния без да му е необходима никаква техника. Почнаха тез години да се правят и с таз квантова физика...И ей такива едни явления, дето са естествени във Вселената и космоса, пък тука на Земята ни убеждават, че са невъзможни...а иначе сме много технологично напреднали...само че в обратна посока...хех...
  • 34 фггага

    0 0 Отговор
    Ясно, иска да продава голфо поне още 25 години

    Коментиран от #35

  • 35 Бай

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "фггага":

    Ха-ха, точно...това ми хареса... :)
  • 36 Прокопий

    0 0 Отговор
    За затоплянето благодарение на увеличаването на въглеродните емисии все още се събират данни и не мога да кажа нищо но съм съгласен че трябва да се инвестира най вече в батерии, термоядрена енергетика може би и в свръхпроводници, нещо което ще помогне на екологията доста повече от всички псевдоекологични проекти пласирани в момента.