Отидете към основна версия

5 404 17

Тайванска Tesla изминава 650 км с едно зареждане

  • thunder power-
  • tesla-
  • model s-
  • франкфурт 2015

Младата тайванска компания Thunder Power избра автосалона във Франкфурт за представянето на електрически седан, който ще се бори за купувачи с хегемона в този сегмент Tesla Model S.



Електромобилът, чието име все още не се съобщава, тежи около 2 тона и ще се предлага в две версии с мощност 308 и 428 к.с. По-скъпата модификация ускорява до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.



И двете модификации на тайванската Tesla ще се оборудват с акумулаторен блок с капацитет 125 кВтч. Според производителя батериите са по-евтини, по-леки и с по-дълъг живот от съществуващите аналози. Позволяват автономен пробег от 650 км, а в случай на нужда могат да бъдат заредени до 80% за половин час, което е достатъчно за изминаването на 300 км.



Серийното оборудване на тайванския електромобил включва ABS, стабилизираща програма и системи за следене на слепите зони и контрол върху движението в лентата.



На щанда на Thunder Power може да се види и състезателна версия на седана. Технически характеристики на модификацията Race обаче не се съобщават.



Новият тайвански конкурент на Tesla ще се произвежда основно в Китай. Thunder Power смята да сглобява електрическия седан и в Европа. Продажбите започват през 2017 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини