Отидете към основна версия

11 493 18

Toyota направи автомобил от дърво

  • toyota-
  • setsuna-
  • дърво

Японската компания Toyota представи една концепция, основните компоненти на която са изработени от дърво. По-конкретно става дума за шаси, каросерийни панели и ред други екстериорни и интериорни детайли, направени от дървесина.

Иновацията се нарича Setsuna и ще бъде представена пред публика през месец април тази година по време на "Седмица на дизайна" в Милано. Габаритната дължина на Toyota Setsuna е 3030 мм, широчината е 1480 мм, а височината - 970 мм.

Междуосието е само 1700 мм, а задвижващият агрегат е електрически. От компанията не изнасят подробности за електромотора. Дървената концепция е изпълнена в стила на италианските моторни лодки Riva Aquarama.

Рамата на Setsuna е направена от брезова дървесина, а каросерийните елементи са изработени от японски кедър. Воланът пък е от кипарис. При сглобяването на дървените детайли е използвана традиционна японска техника.

Тя се нарича okuriari, като на кратко може да се опише, като технология на сглобяване на дървени детайли, при която не се използват пирони, винтове и други крепежни елементи. Въпреки това самата сглобка е много здрава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини