Отидете към основна версия

7 077 2

Land Rover Discovery срещу влак

  • land rover-
  • discovery-
  • discovery sport-
  • влак

Британският всъдеход Land Rover Discovery Sport влезе успешно в ролята на локомотив, теглейки 100-тонен влак в продължение на 10 км, хвалят се от компанията. Теглото на композицията от 3 вагона надхвърля 60 пъти масата на автомобила и 40 пъти максималното буксирно натоварване, посочено в официалните заводски характеристики на модела.

Експериментът е проведен на железопътна отсечка в северната част на Швейцария. Част от маршрута е бил мостът "Хемисхофен" над река Рейн с дължина 285 и височина 25 метра.

"Локомотивният" Discovery Sport е подготвен от британската компания Aquarius Railroad Technologies, която е снабдила всъдехода със специални железопътни колела, служещи за стабилизатори.

Останалата част от конструкцията на автомобила не се различава от стандартния модел с 2.0-литров турбодизел Ingenium с мощност 180 к.с. и максимален въртящ момент 430 Нм, деветстепенна автоматична трансмисия и фирмената система за двойно предаване Terrain Response.

Швейцарската демонстрация на мускули не е първият железопътен флирт на Land Rover. През 1989 г. в английския гр. Плимът първото поколение на Discovery издърпа по релсите няколко пътнически вагона, за да покаже възможностите на новия тогава 2.5-литров турбодизел.

През 2011 г. в Австралия Ford Ranger без никакви модификации успя да изтегли парен локомотив R711 с тегло 160 тона. Пикапът бе оборудван с 3.2-литров турбодизел с мощност 200 к.с. и максимален въртящ момент 470 Нм.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини