Отидете към основна версия

3 743 5

Intel плаща $15.3 млрд. за израелски автопилот

  • intel-
  • mobileye-
  • bmw

Американският производител на компютърни процесори Intel купува израелска компания, специализирана в разработката на технологии за автономно шофиране съобщава Reuters. MobilEye, добила известност като доставчик на компоненти за първото поколение на автопилота на Tesla Motors, ще се сдобие с нов собственик срещу $15.3 млрд.

От Intel смятат, че сделката ще им позволи да станат "водещ доставчик на технологии за бързо разрастващия се пазар на безпилотни автомобили". Американците планират да интегрират своето подразделение за автономно шофиране с новата си придобивка.

Освен с безпилотни системи MobilEye се занимава с проектиране на различни електронни помощници, включително и асистенти за предотвратяване на катастрофи. Миналата година израелската компания е спечелила над $350 млн. от доставки на подобни технологии.

MobilEye и Intel вече си сътрудничат с германския автопроизводител BMW по проект за тестване на автопарк от 40 безпилотни автомобила през втората половина на 2017 г. В същото време Mobileye сътрудничи с Intel за използване на неговите процесори от пето поколение за автономни коли, които ще бъдат лансирани на пазара през 2021 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини