Last news in Fakti

13 Март, 2017 17:01 3 739 5

Intel плаща $15.3 млрд. за израелски автопилот

  • intel-
  • mobileye-
  • bmw
Intel плаща $15.3 млрд. за израелски автопилот - 1

Американският производител на компютърни процесори Intel купува израелска компания, специализирана в разработката на технологии за автономно шофиране съобщава Reuters. MobilEye, добила известност като доставчик на компоненти за първото поколение на автопилота на Tesla Motors, ще се сдобие с нов собственик срещу $15.3 млрд.

От Intel смятат, че сделката ще им позволи да станат "водещ доставчик на технологии за бързо разрастващия се пазар на безпилотни автомобили". Американците планират да интегрират своето подразделение за автономно шофиране с новата си придобивка.

Освен с безпилотни системи MobilEye се занимава с проектиране на различни електронни помощници, включително и асистенти за предотвратяване на катастрофи. Миналата година израелската компания е спечелила над $350 млн. от доставки на подобни технологии.

MobilEye и Intel вече си сътрудничат с германския автопроизводител BMW по проект за тестване на автопарк от 40 безпилотни автомобила през втората половина на 2017 г. В същото време Mobileye сътрудничи с Intel за използване на неговите процесори от пето поколение за автономни коли, които ще бъдат лансирани на пазара през 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    8 7 Отговор
    Те американците освем да купуват умове и технологии, друго не могат да правят ! Малък е умствения им бягяж.

    Коментиран от #4

  • 2 незнайко

    1 3 Отговор
    багаж-грешка в бързината на писане.

    Коментиран от #3

  • 3 мишока

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    споко.
  • 4 Владислав Димитров

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    А ти добре ли си с умствения багаж, разработай нещо подобно и американците ще го купят от теб, имат пари хората и купуват, а не крадат.
  • 5 Mirko

    0 0 Отговор
    Имали пари хората !?! Тези измислени хартийки без покритие ли наричате пари ? Садам Хюсеин и Моамар Кадафи искаха да спрът да участеат в Чифутската измама и унищожиха двете страни, само и само кражбата на световните богатства да продължи. Който повдигне въпроса за обезпечението на долара и осъмва със самолетоносач до брега.