Отидете към основна версия

30 Март, 2017 13:54, обновена 30 Март, 2017 13:54 3 086 23

Samsung извади QLED-екран с диагонал над 10 метра

  • samsung-
  • cinema screen-
  • qled-
  • екран-
  • дисплей

Телевизорите на Samsung Electronics стават все по-големи, но най-новата разработка на корейците вече трябва да се мери не в инчове, а направо във футове. Диагоналът на представения на изложението CinemaCon 2017 в Лас Вегас QLED-дисплей достига 10.3 метра 34 фута (10.3 метра).

Гигантският Cinema Screen има разделителна способност 4K и поддържа динамичен HDR-режим. Цената не се съобщава, но на фона на аналогичните като технологични възможности 88-инчови телевизори Q9, които струват по $30 000, надали ще бъде особено популярно решение за домашни киносалони.

За сметка на това новият QLED-екран вероятно ще се впише отлично в залите на големите кина, където свикналият с високото качество на домашните системи с резолюция 4K зрител ще се наслаждава на картина с аналогично качество.

Техническите показатели на Cinema Screen напълно покриват и дори превъзхождат стандарта DCI, на който трябва да отговарят цифровите кинотеатри. Максималната яркост на екрана е почти 10 пъти по-висока от тази, която генерират традиционните прожекционни апарати (146fL и 14fL), а точната настройка на цветовата гама и високият контраст на черното ще радват окото на зрителя с изображение от най-високо качество.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини