Last news in Fakti

30 Март, 2017 13:52, обновена 30 Март, 2017 13:54 3 069 23

Samsung извади QLED-екран с диагонал над 10 метра

  • samsung-
  • cinema screen-
  • qled-
  • екран-
  • дисплей
Samsung извади QLED-екран с диагонал над 10 метра - 1

Телевизорите на Samsung Electronics стават все по-големи, но най-новата разработка на корейците вече трябва да се мери не в инчове, а направо във футове. Диагоналът на представения на изложението CinemaCon 2017 в Лас Вегас QLED-дисплей достига 10.3 метра 34 фута (10.3 метра).

Samsung извади QLED-екран с диагонал над 10 метра

Гигантският Cinema Screen има разделителна способност 4K и поддържа динамичен HDR-режим. Цената не се съобщава, но на фона на аналогичните като технологични възможности 88-инчови телевизори Q9, които струват по $30 000, надали ще бъде особено популярно решение за домашни киносалони.

Samsung извади QLED-екран с диагонал над 10 метра

За сметка на това новият QLED-екран вероятно ще се впише отлично в залите на големите кина, където свикналият с високото качество на домашните системи с резолюция 4K зрител ще се наслаждава на картина с аналогично качество.

Samsung извади QLED-екран с диагонал над 10 метра

Техническите показатели на Cinema Screen напълно покриват и дори превъзхождат стандарта DCI, на който трябва да отговарят цифровите кинотеатри. Максималната яркост на екрана е почти 10 пъти по-висока от тази, която генерират традиционните прожекционни апарати (146fL и 14fL), а точната настройка на цветовата гама и високият контраст на черното ще радват окото на зрителя с изображение от най-високо качество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nois

    11 21 Отговор
    Самсунг и изображение от най високо качество, нещо което техните дисплеи никога не са притежавали.

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Nois":

    Горкичкия беден потребител! Самсун са сигурно най-големия производител на матрици. Освен тях, още няколко прозиводителя, като LG-Philips, AU Optronics, и Sharp. Преди имаше и едни японци ID Tech, ама тях май вече ги няма. И това са. Самсунг имат свякакви матрици, това че ти си си купувам евтнили лаптопи и телевизори с неособенно хубави матрици на Самсунг, хич не значи че нямат уникални модели.
  • 3 Nois

    11 16 Отговор
    Самсунг имат уникални боклуци.
  • 4 Усет

    10 12 Отговор
    Горкия беден български народ, като види някакъв боклук на самсунг натъпкан със всевъзможно глупави екстри и разбира се по ниската цена от качествените производители на електроника бърза да си хвърли парите на вятъра. Кроко като си фен на боклуците на самсунг поне се научи да им пишеш фалшивото име. И един съвет от мен, не си давай парите за ниско качествена корейска техника.

    Коментиран от #5

  • 5 бай Иван

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "Усет":

    Sony и JVC са най-добрите(откъм качество, не функции-цена)
  • 6 Shmeker

    6 8 Отговор
    Самсунг са доста скапана марка.
    Не най-скапаната, но достатъчно скапана за да бъде причислена към скапаните
  • 7 Гост

    10 9 Отговор
    Как няма една статия за Самсунг без да се появят едни и същи хейтъри, които нямат никаква смислена цел в живота, освен пликоумната си злоба към можещите, знаещите и създаващите?
    И като си представиш, че това са хейтъри, които не знаят какво е електронно-дупчест преход и картинката на безмозъчността им става напълно ентропична!

    Коментиран от #8, #10

  • 8 бай Иван

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    това го учих в 9-ти клас, вече сме на измервания.
    MOSFET и JFET първия срок ги учихме(тая година).
    Хайде не се прави на умен.
  • 9 гост

    6 7 Отговор
    ИДИЛ отварят първите кина с това корейско чудо ,самовзривяващи и самозапалващи се QLED-екрани .
  • 10 Shmeker

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    След като няколко пъти съм бил прецакван от Самсунг, няма как да не съм хейтър. Но съм станал по трудния начин. И за това не съм просто хейтър а НЕДОВОЛЕН ПОТРЕБИТЕЛ.
    Ако мислиш, че хейтвам щот ми е кеф си сбъркал. Едно време и аз се впечатлявах от тях, докато не започнах да им купувам боклуците.
    Вярно, за дисплеите ги водят лидери, но истинските лидери тук са SHARP.

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Shmeker":

    И ти си като бай И.ан - безнадежден случай на сляпо хейтене! Купили си някакви евтини продукти на дадена марка и веднага започват да плюят типично по байганьовски! Ами като нямате пари за флагмани и не разбирате от иновации, кой ви е крив???
    Много добре помня безумните ти коментари на тема защо в Унгария имало заводи за автомобили, а в България няма. За това винеше манталитета на българина. Е, прав си бил, само че и ти си красноречив пример за това!
    Повръща ми се хора, които нищо не са създали през живота си, но са тръгнали да хейтят фирми, които са на върха и непрекъснато патентоват иновации!
    Ставате жалки да плюете под всяка статия за Самсунг, като някакви селски идиоти! Аз никога не съм робувал на марки и си купувам всичко, което ми харесва, защото мога да чета и да проумея какво създава Самсунг в момента и, че никой не може да се мери с тях по брой изобретения.
    Аман от неудачници като вас!!!
  • 12 Специалист

    5 6 Отговор
    Самсунг винаги са били ниско качествен производител на електроника и скорошния им провал не беше никаква изненада. Всички познати които се излъгаха да си купят от извънземните им боклуци имаха проблеми с тях. Така че за какви иновации ми говориш, те винаги ще си останат второкачествен производител на електроника.

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Специалист":

    Май е доста шизофренично да пишеш с два ника?!
    Още по-шизофренично е да пишеш подобен коментар под статия за най-иновативния телевизор в света с диагонал 10 метра на цена над 30 000$!!!
    Единственото ниско качествено нещо тук, са посредствените и комплексарски коментари на анонимни хейтърчета, които живеят от собствена си злоба и тънат в мизерия!

    Коментиран от #14

  • 14 Специалист

    4 7 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Като гледам шизофреника си ти,само ти хвалиш боклуците на самсунг ,живей си в заблудата и си купувай техните фалшиви творения но не се мъчи да убеждаваш хората в противното защото всеки се е сблъсквал с техните инженерни чудеса и никой не иска повече да си създава главоболия с техните боклуци.

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Специалист":

    Хейтчо, научи се да четеш поне, че като гледам не може да пишеш! Много ясно съм написал, че не робувам на марки и дори сега не съм със Самсунг!
    Пък ти кога ще си купиш телевизор за 100 000 лева, та правиш заключения, че бил боклук?
    Колко ли трябва да си глупав, за да пишеш подобни идиотщини???

    Коментиран от #16

  • 16 Специалист

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Ти си упорит като магаре, колко ли трябва да си глупав че да се мъчиш да убедиш хората в това от което бягат.

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Специалист":

    Смехоранчо, от такъв като теб думата тъп, звучи като комплимент. Благодаря, но ще ми кажеш ли кога ще си купиш телевизор за 100 000 лева, след като очевидно си пъпчив и заблуден тийнейджър?
    Ако не ми отговориш конкретно, по-добре да не пишеш повече, защото писането и хейтенето НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Лично обаче се съмнявам, че ще отговориш, както се съмнявам обаче и, че ще спреш да пишеш идиотщини!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Никола

    1 5 Отговор
    LG са по-добрия корейски производител от Samsung при телевизорите. IPS матриците имат много повече плюсове , като ъгъл на гледане и реални цветове . Черното и по-големия контраст при VA матриците на Samsung са видими само гледано централно на телевизора и като се мръдне леко встрани- край. Който не вярва да отиде да сравни в някой магазин .

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Никола":

    Това кога го сънува, че IPS матриците имали по-голям ъгъл на виждане от OLED (AMOLED)???
    И в кой телевизор в магазин има IPS матрица???
    Като пишете измишльотини, поне си направете труда да четете - не е трудно да напишеш в Google съпоставка между двете технологии.
    Ето какво пишат инженерите, а не лаици:
    http://www.ubergizmo.com/articles/lcd-vs-oled-displays/
  • 22 Специалист

    2 1 Отговор
    И двадесет метра да направят самсунг си е самсунг, пълни боклуци.
  • 23 Гост

    2 1 Отговор
    Да много хора са на същото мнение, подлъгани от по ниската цена са направили грешка да си купят от техните боклуци и сега съжаляват.