Отидете към основна версия

3 269 9

BMW Concept Link - скутерът на бъдещето

  • bmw-
  • concept link

Миналата година германците от BMW представиха своя поглед в бъдещето на автомобилите с проекта Vision Next, а сега искат да обърнат вниманието ни и към двуколесните с петия по ред продукт, които също са част от тяхната история с Concept Link. Създанието дело на BMW Motorrad леко прилича на последните им скутери, но въплащава много футуристични, но същевременно и реални идеи.

Както повечето прототипи той разчита на електрическо задвижване, захранващите батерии са събрани в долната му част за добро разпределение на тежестта, а елетрическия двигател пренася мощността през ремък към задното колело.

Според компанията нормалното табло ще остане в миналото, като то ще се превърне в тъч дисплей, който обаче, тук ще може да се управлява и от бутони на дръжките на кормилото. Така шофьорът нама да си отделя ръцете от него при движение, а и погледа, защото прототипът има и хед-ъп дисплей. Мястото където обикновено се намира резервоарът за бензиновите двигатели се превръща в багажно пространство и там лесно могат да се прибират каски и други, а неговото отваряне ще става с жестове благодарение на умни решения в екипировката. Предните светлини например са от ново поколение LEC - Light Emitting Ceramic.

Повечено от технологиите вече са достъпни, но ще мине много време докато се пирведат в ежедневна употреба.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини