Last news in Fakti

27 Май, 2017 16:42 3 265 9

BMW Concept Link - скутерът на бъдещето

  • bmw-
  • concept link
BMW Concept Link - скутерът на бъдещето - 1

Миналата година германците от BMW представиха своя поглед в бъдещето на автомобилите с проекта Vision Next, а сега искат да обърнат вниманието ни и към двуколесните с петия по ред продукт, които също са част от тяхната история с Concept Link. Създанието дело на BMW Motorrad леко прилича на последните им скутери, но въплащава много футуристични, но същевременно и реални идеи.

Както повечето прототипи той разчита на електрическо задвижване, захранващите батерии са събрани в долната му част за добро разпределение на тежестта, а елетрическия двигател пренася мощността през ремък към задното колело.

BMW Concept Link - скутерът на бъдещето

Според компанията нормалното табло ще остане в миналото, като то ще се превърне в тъч дисплей, който обаче, тук ще може да се управлява и от бутони на дръжките на кормилото. Така шофьорът нама да си отделя ръцете от него при движение, а и погледа, защото прототипът има и хед-ъп дисплей. Мястото където обикновено се намира резервоарът за бензиновите двигатели се превръща в багажно пространство и там лесно могат да се прибират каски и други, а неговото отваряне ще става с жестове благодарение на умни решения в екипировката. Предните светлини например са от ново поколение LEC - Light Emitting Ceramic.

Повечено от технологиите вече са достъпни, но ще мине много време докато се пирведат в ежедневна употреба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    10 10 Отговор
    Поредния концепт на БМВ. Чакат другите да пробият на пазара и тогава ще го реализират с чужди идеи. ЗАЩО НЕ ГО ПУСНАТ СЕГА ? Защото не са дорасли колкота китайците, в това направление !
  • 2 НБР

    8 6 Отговор
    Незнайко, стига си плещил глупости! Марш в училище да се образоваш малко!
  • 3 The Pilot

    8 5 Отговор
    Страхотен!
  • 4 Майна

    5 3 Отговор
    В Пловдив на руския пазар ги има.
  • 5 гощо

    3 4 Отговор
    Тази пейка дето са я сложили.........!!!! Това нормална седалка ли е?!?!?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "гощо":

    Ще се учудиш , ама в съвременния свят , който явно ти е непознат има материали , които са достатъчно меки и пластични , без да губят здравина и да мязат на надут балон
  • 7 Shmeker

    3 3 Отговор
    Щом БМВ са го правили значи е направен.
  • 8 ддд

    2 0 Отговор
    това не съществува рисунка е
    не може кормилото да стига до седалката
    пробваите представете си че е на
    едно ниво с топките ви
    и как се кара?
  • 9 гамена

    0 0 Отговор
    Истината е Yamaha T-Max 530i най якия скутер а за превъзходния звук от ауспуха да не говорим, особено ако е Akrapovic, просто е 10 от 10