Отидете към основна версия

2 374 4

Подвижен хладилник от Panasonic

  • panasonic-
  • хладилник-
  • робот

Поговорката за Мохамед и планината, но с ожаднял потребител и хладилник в главните роли, явно е вдъхновила инженерите на Panasonic за създаването на величавия монумент на мързела от снимките. Японската компания възнамерява да пусне в продажба подвижен хладилник, който се отзовава на всяко повикване на стопанина и отива сам при него.

Хладилният робот може да се адаптира към плана на всяко жилище и да се настройва според предпочитанията на конкретен човек, изучавайки особеностите на характера му. Устройството съставя динамична карта на помещенията и се придвижва напълно самостоятелно, без да се блъска в препятствията или обитателите на къщата.

След кратко обучение хладилникът на Panasonic започва да изпълнява безпрекословно всички команди и не спира пред нищо, докато не изпълни желанията на стопанина си. Известно време за адаптация е нужно в случай, че е настъпила промяна в местоположението на някоя мебел или са пристигнали гости.

Японците имат съвсем сериозни намерения да пуснат роботизирания хладилник в серийно производство. От Panasonic смятат, че той би бил изключително полезен на първо място за възрастни, болни и трудноподвижни хора и чак след това за обикновени търтеи с много пари.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини