5 Септември, 2017 14:04 2 360 4

Подвижен хладилник от Panasonic

  • panasonic-
  • хладилник-
  • робот
Подвижен хладилник от Panasonic - 1

Поговорката за Мохамед и планината, но с ожаднял потребител и хладилник в главните роли, явно е вдъхновила инженерите на Panasonic за създаването на величавия монумент на мързела от снимките. Японската компания възнамерява да пусне в продажба подвижен хладилник, който се отзовава на всяко повикване на стопанина и отива сам при него.

Подвижен хладилник от Panasonic

Хладилният робот може да се адаптира към плана на всяко жилище и да се настройва според предпочитанията на конкретен човек, изучавайки особеностите на характера му. Устройството съставя динамична карта на помещенията и се придвижва напълно самостоятелно, без да се блъска в препятствията или обитателите на къщата.

Подвижен хладилник от Panasonic

След кратко обучение хладилникът на Panasonic започва да изпълнява безпрекословно всички команди и не спира пред нищо, докато не изпълни желанията на стопанина си. Известно време за адаптация е нужно в случай, че е настъпила промяна в местоположението на някоя мебел или са пристигнали гости.

Подвижен хладилник от Panasonic

Японците имат съвсем сериозни намерения да пуснат роботизирания хладилник в серийно производство. От Panasonic смятат, че той би бил изключително полезен на първо място за възрастни, болни и трудноподвижни хора и чак след това за обикновени търтеи с много пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    3 1 Отговор
    Ще е истински пробив да измислят самоходен кенеф, така може да друсаш крушата на всякъде, без да пропускаш важен мач, примерно.
    Иначе хладилника е твърде бавен, ммого по-бързо ще стигна до него за да си взема каквото е нужно.
  • 2 B2R1

    3 1 Отговор
    Първата серия, ще се казва "Бира", а командата с която, ще се вика е "Бира ела!"
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.