Отидете към основна версия

13 060 16

Mercedes-Benz отзовава най-скъпите си модели

  • mercedes-benz-
  • отзоваване-
  • сервизна кампания

Собствениците на някои от най-скъпите и престижни модели на Mercedes-Benz в САЩ ще трябва да посетят сервизите на компанията за отстраняване на възможни неизправности. Потенциалните проблеми варират от неправилно работещи брави на вратите до разрегулирани фарове, съобщава американската Агенция за пътна безопасност (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA).

Кампанията засяга най-много коли - 8 700 - от моделите GLE, GLS и S-Klasse, включително модификациите AMG и Maybach S600, произведени през 2017 и 2018 г. При тях са установени случаи на неработещи ключалки на лявата задна врата, които ще бъдат проверени и, ако се налага, сменени.

Реглаж на фаровете е причината за отзоваването на 8 134 всъдехода GLC. По-сериозен е възможният дефект при 432 G-класи, включително и 4x4², чиито спирачки ще бъдат проверявани за ефективност.

Сервизната акция засяга и 10 суперколи от модела AMG GT с опционален пакет AMG Performance Seats. При тях се налага обновяване на софтуера на еърбеговете на пасажерското място или смяна на цялата въздушна възглавница.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини