Отидете към основна версия

9 092 14

Новият Sprinter идва в над 1700 конфигурации

  • mercedes-benz-
  • sprinter-
  • daimler

В германския град Дуйсбург се състоя световната премиера на третото поколение Mercedes-Benz Sprinter. Новият модел ще се предлага както с предно, така и със задно предаване. Клиентите ще могат да избират измежду 1 700 варианта в зависимост от типа, дължината и височината на каросерията, шасито, двигателите, броя на местата и височината на товарната платформа.

Sprinter III ще се оборудва с мултимедийна система MBUX като в новата A-Klasse и Mercedes PRO connect, благодарение на която ще бъде винаги онлайн, а водачите от даден автопарк ще могат да остават във връзка с мениджърите. Така ръководството ще контролира в реално време не само местоположението на всеки автомобил, а дори и количеството гориво в резервоара.

Новият Sprinter ще се предлага с шест типа каросерия - от панелен фургон до 20-местен автобус. Ще бъдат достъпни и пет междуосия с дължина от 3 250 до 4 325 мм. Товароносимостта варира от 2.5 до 5.5 тона в зависимост от модификацията.

Най-вместителната версия с висок таван поема 17 кубически метра или седем европалета. Подът на товарния отсек може да бъде както изцяло метален, така и с покритие от дърво или пластмаса.

Освен с предно или двойно предаване, както бе досега, новият Sprinter ще бъде достъпен и в модификация с предно задвижване. Тя може да превозва 50 кг повече, отколкото версиите със задно. Освен това товарният праг е разположен с 80 мм по-ниско, което ще облекчи товаро-разтоварните дейности.

"Спринтерите" с предно предаване ще се могат да се поръчат с деветстепенна автоматична трансмисия. За останалите ще се предлага само автоматик със седем предавки.

Опция за версиите с един задвижващ мост са листовите ресори вместо пружини. Те са изработени от подсилена с въглеродни нишки пластмаса и според Mercedes-Benz повишават не само комфорта, а и товароносимостта с 12 кг. Срещу допълнително заплащане ще се предлага и пневматично окачване отзад.

На европейския пазар Sprinter със задно предаване ще се оборудва с 2.1-литров четирицилиндров дизел с мощност 114, 143 и 163 к.с. Същият мотор ще се монтира и на версиите с предно задвижване, но най-мощният вариант ще развива 177 коня и ще бъде предназначен изключително за кемпери. В гамата остава и 3.0-литровият шестцилиндров дизел със 190 к.с. и 440 Нм.

Догодита гамата ще бъде попълнена с електрическия eSprinter. Техническата информация за него все още е оскъдна. Известно е само, че ще бъде предназначен само за работа в рамките на големите градове.

Mercedes-Benz ще започне да приема поръчки за новия Sprinter през юни. Автомобилите ще се сглобяват в заводите на компанията в Лудвигсфелде и Дюселдорф.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини