Отидете към основна версия

3 934 8

Република Китай инвестира в електрониката

  • тайван-
  • инвестиции-
  • микрочипове-
  • полупроводници-
  • индустрия-
  • производство-
  • икономика

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството работи усилено в посока превръщането на стрната във водеща световна инвестиционна дестинация, особено за медународни компании за проиводство на полупроводници, които се стремят да основат местни производствени и научноиследователски бази.

„Тайван е широко признат за един от най-жизнените пазари в света”, каза Цай, добавяйки, че ключови играчи в в сектора на електрониката, най-вече в сферата на производството на микрочипове и полупроводници, сред които местни компаии Advanced Semiconductor Engineering Inc., Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. и Winbond Electronics Corp., както и ASML Holding от Холандия и Micron Technology Inc. от САЩ са увеличили своите инвестиции в този отрасъл на индустрията в Тайван.

„Очаква се тези стратегически инвестиции да спомогнат за поддържането на растежа на вътрешната икономика и да подобрят медународната конкурентоспособност на страната”, каза още президентът.

Цай направи своето изявление по време на официална среща с Аджит Маноча, президент и CEO на Semiconductor Equipment and Materials International (SEMI). SEMI насърчава развитието на световната верига за доставки на електроника и оказва сериозно влияние върху растежа на своите близо 2 000 корпоративни и 1.3 милиона индивидуални членове.

По думи на Цай, Маноча е направил силно впечатление по време на преходната им среща през месец септември 2017 г., когато е говорил за влиянието на свободната търговия, данъците и технологичните инвестиции, свързани с проиводството на пмикрочипове.

Оттогава страната е регистрирала сериозен напредък в това отношение и продължава да работи усилено за своето развитие. Правителството е поело ангажимент да подпомага с каквото може индустрията, за да гаратира, че Тайван ще продължи да се развива като привлекателна дестинация за чуждестранни инвеститори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини