Отидете към основна версия

4 025 9

Израелска технология защитава от разпознаване на лица

  • d-id-
  • лицево разпознаване-
  • алгоритъм-
  • софтуер

Базираният в Тел Авив стартап D-ID е разработил алгоритъм, който предпазва от системи за автоматизирано лицево разпознаване. Софтуерът нанася невидими с просто око корекции в чертите на лицето, така че изображението да не може да бъде съпоставено нито с други снимки на потребителя, нито със самоличността му.

Алгоритми за лицево разпознаване използват много от IT-гигантите, Google, Facebook, Tencent и др. Те им позволяват да пресяват качваните в интернет снимки и да идентифицират потребителите на други изображения и видеоклипове.

От D-ID твърдят, че системата им за заблуждаване на софтуер за лицево разпознаване е изключително ефективна. Според шефа на компанията Гил Пери все повече организации се възползват от такива технологии и всяка снимка се нуждае от защита срещу злоупотреби.

Продажбите на новия софтуер започват в края на пролетта след приемането на новия европейски закон за защита на личните данни (GDPR). Той ще даде на потребителите повече контрол върху информацията за тях в интернет и ще регулира дейността на всички компании, които искат да правят бизнес на Стария континент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини