16 Февруари, 2018 16:12 4 003 9

Израелска технология защитава от разпознаване на лица

  • d-id-
  • лицево разпознаване-
  • алгоритъм-
  • софтуер

Базираният в Тел Авив стартап D-ID е разработил алгоритъм, който предпазва от системи за автоматизирано лицево разпознаване. Софтуерът нанася невидими с просто око корекции в чертите на лицето, така че изображението да не може да бъде съпоставено нито с други снимки на потребителя, нито със самоличността му.

Алгоритми за лицево разпознаване използват много от IT-гигантите, Google, Facebook, Tencent и др. Те им позволяват да пресяват качваните в интернет снимки и да идентифицират потребителите на други изображения и видеоклипове.

От D-ID твърдят, че системата им за заблуждаване на софтуер за лицево разпознаване е изключително ефективна. Според шефа на компанията Гил Пери все повече организации се възползват от такива технологии и всяка снимка се нуждае от защита срещу злоупотреби.

Продажбите на новия софтуер започват в края на пролетта след приемането на новия европейски закон за защита на личните данни (GDPR). Той ще даде на потребителите повече контрол върху информацията за тях в интернет и ще регулира дейността на всички компании, които искат да правят бизнес на Стария континент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    6 0 Отговор
    Супер, крайно време беше. Добре че е добрият стар LINUX че иначе тея рекламни хиени и бельото ни ще продават.
  • 2 BILL

    26 1 Отговор
    Класика!
    Едните евреи -Фейсбук правят софтуер за разпознаване, други евреи - против разпознаване! Затворен цикъл.
  • 3 в мрежата тайни няма

    20 0 Отговор
    Само да не се окаже накрая, че са събрали данни и са продали "ключа" на ЦРУ и потребителите да си плащат за да си мислят, че са си "скрили" снимката !

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Star Tap
  • 6 некойси

    6 1 Отговор
    Да не би софтуера да разпознава само лица с големи носове и джуки? :)
  • 7 Именно

    5 0 Отговор
    Мда евреите са царе на този тип продукти!
    Колкото по-невидими, не-чуваеми и не-допирни толкова по-скъпи ;)
  • 8 гост

    7 1 Отговор
    А някой нещо да каже, че еврейски фирми са изкупили всичките ни минерални извори?! По цял свят го правят. Тези далавераджии са разбрали, че идва време, когато водата ще бъде едно от най-ценните ресурси. Водата за пиене и масово по цял свят изкупуват водоизточниците. В Африка това са го направили от доста време и там хората умират от жажда. Има вода, но трябва да си платиш, за да е получиш. После защо хората мразели евреите. Ами ето ви простия пример защо. В началните и средни векове е било забранено лихварството от религиозна гледна точка. Църквата и Бог го е забранявал. Евреите обаче не са били от нашата вяра и точно с това са започнали да се занимават. И в един момент цялата банкова система и лихварството отива в техни ръце. Започват да обират и фалират цели държави, както и да финансират войни, като финансират естествено и двете страни и така печелят двойно. Започвате ли да се сещате защо всички нормални хора мразят евреите...
  • 9 Бинг

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "в мрежата тайни няма":

    Именно. А какво по-просто от това хората просто да спрат да използват Гугъл и производния му Андроид?