Отидете към основна версия

13 574 14

ABS от трето поколение

  • abs-
  • трето поколение-
  • спирачки

ABS3 или антиблокиращата система от трето поколение е една разработка на Continental, която позволява на автомобила да остане управляем дори при рязко натискане на спирачките. Оптималното спирачно представяне при иновативната система е осигурено при много по-сложни пътни условия.

Когато спирачките се задействат при пътни настилки с различни коефициенти на триене, например и когато лентата в дясно е покрита с листа, сняг или чакъл, докато средната лента е с много по-добро сцепление, ABS3 използва напълно различни нива на спирачна сила към колелата вляво или вдясно, за да осигури максимално намаляване на скоростта, без да компрометира стабилността на автомобила.

В допълнение към контрола върху управляемостта по време на критични ситуации, ABS трябва да осигури максимално използване на спирачния потенциал на гумата. ABS3 взима предвид, че сцеплението между гумата и пътната настилка е повлияно от множество фактори, някои от които, като коефициент на сцепление на настилката, температура, тежест на автомобила и скорост, се променят непрекъснато.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини