Отидете към основна версия

2 882 3

Коли и камиони обменят данни на пътя

  • volvo-
  • данни-
  • пътна обстановка

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars и водещият производител на камиони Volvo Trucks ще споделят данни в реално време чрез облачна система, която дава възможност на превозните средства да обменят информация помежду си и да предупреждават водачите за рискови участъци на пътя.

За първи път Volvo Cars споделя данни, свързани с безопасността, с друга компания. Сътрудничеството с Volvo Trucks е първата крачка към свързаните превозни средства, които могат да имат сериозен принос към безопасността по пътищата като цяло. От 2018 г.

избрани камиони на Volvo Trucks и автомобили на Volvo Cars в Швеция и Норвегия ще споделят помежду си анонимни данни в реално време, като всяка от компаниите ще използва собствената си система за предупреждение при опасност на пътя чрез включване на аварийните светлини.

Volvo Cars има богата история в споделянето на знания и опит в безопасността, в името на това да се запазят колкото се може повече човешки животи. През 1959 г. Volvo се отказа от патента на изобретението си - триточковия предпазен колан, за да може всички автомобилни компании да го използват. Днес това се оценява на един милион спасени живота.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини