Отидете към основна версия

6 221 47

След победата над Apple Huawei ще гони и Samsung

  • huawei-
  • samsung-
  • apple

Huawei успея да изпревари Apple и се превърна във втория по големина производител на смартфони в света. За китайската компания обаче това не е достатъчно – следващата цел е първото място, което се заема от Samsung. Това заяви Ричард Ю, един от изпълнителните директори на Huawei.

През последното тримесечието китайската компания е продала общо 54,2 милиона смартфона, което се равнява на 15,8% пазарен дял. Samsung от своя страна все още е на челна позиция с контрол от 20,9% върху пазара на телефони. За сравнение, през същото тримесечие Apple са продали 41,3 милиона смартфона, което им осигурява дял от 12,1%.

Huawei планира да реализира над 200 милиона продажби през 2018-та, като по този начин се надява максимално да се доближи до южнокорейския конгломерат. От друга страна, през септември се очаква да излезе тазгодишната линия на iPhone, което ще доведе до увеличаване на продажбите на Apple през последното тримесечие. По този начин американския технологичен концерн планира да си възвърне загубения пазарен дял и съответно да осуети плановете на Huawei.

Китайската компания обаче ще продължи да залага на големи клиенти в Китай и Европа, тъй като все още не планира агресивно разширяване в САЩ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини