Last news in Fakti

4 Август, 2018 11:30 6 208 47

След победата над Apple Huawei ще гони и Samsung

  • huawei-
  • samsung-
  • apple

Huawei успея да изпревари Apple и се превърна във втория по големина производител на смартфони в света. За китайската компания обаче това не е достатъчно – следващата цел е първото място, което се заема от Samsung. Това заяви Ричард Ю, един от изпълнителните директори на Huawei.

През последното тримесечието китайската компания е продала общо 54,2 милиона смартфона, което се равнява на 15,8% пазарен дял. Samsung от своя страна все още е на челна позиция с контрол от 20,9% върху пазара на телефони. За сравнение, през същото тримесечие Apple са продали 41,3 милиона смартфона, което им осигурява дял от 12,1%.

Huawei планира да реализира над 200 милиона продажби през 2018-та, като по този начин се надява максимално да се доближи до южнокорейския конгломерат. От друга страна, през септември се очаква да излезе тазгодишната линия на iPhone, което ще доведе до увеличаване на продажбите на Apple през последното тримесечие. По този начин американския технологичен концерн планира да си възвърне загубения пазарен дял и съответно да осуети плановете на Huawei.

Китайската компания обаче ще продължи да залага на големи клиенти в Китай и Европа, тъй като все още не планира агресивно разширяване в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Галя

    15 103 Отговор
    Никой друг телефон не дава това усещане, което дава айфонът в ръката ти :)

    Коментиран от #2, #3, #7, #16, #21, #22, #26

  • 2 гост

    56 8 Отговор

    До коментар #1 от "Галя":

    Даа , да са живи и здрави такива като теб , че иначе Епъл щеше да стане трилион на куково лято !! Ама поне ви "разбират" , трябва да се задоволяват желанията на клиентите , нали , хахах !!!
  • 3 МАК

    4 43 Отговор

    До коментар #1 от "Галя":

    Абсолютно съгласен!! Тия бозоид боклуци изобще не ги поглеждам
  • 4 Tervel bitcoin

    32 23 Отговор
    Samsung е най добрата марка в света
    Никоя друга марка не може да ги задмине по качество и технология
    Дори дисплеите на Iphone X са направени от Samsung

    Коментиран от #6, #35, #36, #41

  • 5 Tervel bitcoin

    43 4 Отговор
    Iphone трици да ядат
  • 6 МАК

    14 22 Отговор

    До коментар #4 от "Tervel bitcoin":

    Най добрата друг път!! Самсунг са най добри за телевизори и монитори но не и за телефони!!

    Коментиран от #8

  • 7 Гост

    50 6 Отговор

    До коментар #1 от "Галя":

    И какво е това усещане, което никой друг телефон не може да го има в ръката ти? Да не би стъклото да е различно или металът му е различен като усещане? Сигурно алуминият е с извънземен произход в айфоня, нали? Като започнете да пишете такива простотии, та чак ви се чудя на наивитетът! Ама ти си жена, простено ти е да имаш такива усещания към неща в ръката ти - хахахахаха

    Коментиран от #9, #47

  • 8 Гост

    18 4 Отговор

    До коментар #6 от "МАК":

    Пак ли ти, хейтърче нелепо? Темата е за китайски производител, а ти пак бълваш бълвоча и омразата си към Самсунг. Това ли те крепи в живота - омразата към Самсунг и бензиновите автомобили? Смешна душица!

    Коментиран от #11

  • 9 МАК

    2 22 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Гледай си и се радвай на бозоид боклуците и не давай мнение!! Не си интересен!!

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "МАК":

    Смешко, темата е за Андроид телефон! Неграмотен ли си или си глупав по рождение, че трябва да ти търпим тъпия хейт във всяка статия за телефони? Ходи се лекувай!
  • 11 МАК

    2 12 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Леле колко си зле!!! Харесвам Самсунг но не за скапаните им телефони. Къде намесваш темата за коли не знам!! Посредствен си!!

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "МАК":

    Ако аз съм посредствен, то ти трябва да си най-глупавия човек на света! Тръгнал да пише за тъпия си айфон в тема за Хуауей и Самсунг, пък мен пита къде се намесвал автомобили! Елементарно човеченце, разкарай се от тук и троли в тема за айфон - тук само показваш колко си жалък!
  • 13 МАК

    1 16 Отговор
    Хаха докато има философи като теб все ще съм наоколо!! А ако не си видял темата пише и за Епъл как ги били надминали!! Но пак са бозоид !!ходи се лекувай ти!!

    Коментиран от #17

  • 14 Галя

    6 32 Отговор
    В айфона всичко е изпипано до последния детайл - цветовете, приложенията, снимките - всичко е красиво и приятно за ползване. Работи гладко и безупречно. Когато четеш книги от iBooks, ефектът е все едно наистина разлистваш страници. А на комплексарския продташки коментар няма да репликирам :)

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Гост

    21 3 Отговор

    До коментар #14 от "Галя":

    В коментарът ми нямаше нищо просташко, а това, което ти си си помислила, си е твой проблем. Явно обаче съм би напълно прав, защото нямаш елементарни познания по хардуер и софтуер. Цветовете са дело на дисплеите, които са произведени от JDI (Sony, Toshiba и Hitachi) и Samsung в iPhone X. А да кажеш, че приложенията и софтуера стоя добре в ръката, е пълна нелепица! Да, софтуерът им е най-добрия, но е зверски орязан поради тази причина. Така, че вземи малко прочети как работи един смартфон, кой произвежда хардуерът му и тогава говори кое как стояло в ръката :))))))
  • 16 копеле

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Галя":

    Ти да не си мислиш че държиш пенис ?
  • 17 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "МАК":

    От неграмотен хейтър, не приемам никакви мнения. Ходи покарай нафтовата си печка, която струва колкото айфоня ти и си мисли, че си много важен за света. Нелеп хейтър!

    Коментиран от #19

  • 18 МАК

    1 11 Отговор

    До коментар #14 от "Галя":

    Недей си хаби думите!! Няма смисъл!!
  • 19 МАК

    0 12 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Изобще не намесвай колите разбрал съм го отдавна!!не айфона ми не струва повече от колата защото е със почти всички екстри което е доста рядко!! Смешен си

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "МАК":

    Какви екстри в кола 150 к.с. - хахахахаха. Я се разкарай с тъпотиите си оттук и си пипай айфоня през нощта - хахахахахха

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 МАК

    2 13 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Еми такива каквито няма да намериш в масовите 3 ки които все още са в движение!! Ама няма какво да се обеснявам на технически негрмотен комплексиран човек като теб!! По добре ти се разкарай щот твойте глупости не са нужни никому!! Мойто мнение е на базата винаги на опит и експерименти както се вика око да види ръка да пипне ,ясно ли тие ??!!

    Коментиран от #24

  • 24 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "МАК":

    Неграмотен смешко, никой не ти вярва, че някога си имал Самсунг. То явно те е срам да кажеш и каква нафтова печка караш, защото сигурно ще ти се смеят всички - хахахаха
    Изчезвай в цирка, клоун 🤡

    Коментиран от #27

  • 25 Галя

    2 11 Отговор
    Къде изчезнаха интелигентните коментари, единият на някаква с големи претенции (Роси ли, каква беше) :)

    Коментиран от #29

  • 26 Хахахахах

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Галя":

    Оле майко. Не познаван човек с айфон, който да не се оплаква постоянно.

    Коментиран от #28

  • 27 МАК

    1 12 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Хахахах! Защо да купувам нещо което е доказан боклук??!! Няма какво да обеснявам каква ми е колата,не е това темата. Ти за 4 км там трябва да си запишеш час!! Грехота е да казвам цирк!!

    Коментиран от #30

  • 28 МАК

    2 13 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахахах":

    Проблеми кмат защото са хакнати или препълнени с ненужни приложения , а и все пак е желателно да се ъпдейтва операционната система за по добра работа!!
  • 29 МАК

    3 11 Отговор

    До коментар #25 от "Галя":

    Не очаквай интелигентни коментари от хора с Огромни комплекси!!
  • 30 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #27 от "МАК":

    Кукумицинче, това са тоЙте думи: Публикувано във факти.бг: "Мойто мнение е на базата ВИНАГИ НА ОПИТ и експерименти както се вика око да види ръка да пипне ,ясно ли тие ??!!", а сега разправяш това: Публикувано във факти.бг: "ЗАЩО ДА КУПУВАМ нещо което е доказан боклук??!!". Ти си пълен паляк и клоун! Нещастно човеченце, съжалявам те колко си зле!

    Коментиран от #31

  • 31 МАК

    1 11 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Отивай на 4 км и си записвай час б.......к такъв. Зле съм затова че обичам да си купувам това което е наистина качествено и съм се убедил в това не виждам кое е чудното ??пробвал съм два или три пъти Бозоид телефон еее писна ми да забива на елементарни приложения като вайбер загрее и край всичките бозоид боклуци са така няма значение самсунг леново или по горната фирма ху .... ми вей !! Откакто съм с епъл нямам такива ядове да с архайски 5S съм но скоро ще си взема един X plus директно от Лондон и няма грешка!!!отивай и се къпи в комплексите си!!

    Коментиран от #32

  • 32 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "МАК":

    Мишок, ела на живо ми ги кажи в очите тези неща, да видиш как ще ти размажа тъпата физиономия! Имал 5S - хахахахахаха ПАЛЯЧООООО, жалък си! Мишок страхлив!
  • 33 МАК

    1 9 Отговор
    Хахахаха !! Не обичаш да ти се казва истината нещо !! Личи си че страдаш от комплексарската болест!!!такъв като теб промяна няма!! Размазването на физиономията няма да ми промени гледната точка !! Това мутренско поведение някъде в някоя чалготека можеш да го показваш!!жалък си !!надявам се модератора да кзтрие последните постове щот няма смисъл от тях!!
  • 34 бако

    5 1 Отговор
    Боли ма Фара аз си ода с нокията и си свиркам
  • 35 Random

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Tervel bitcoin":

    На баба ти хвърчилото... Нито телевизорите им телевизори, нито принтерите им принери, нито телефоните им телефони.
    Принтерите им не принтят и драйверите им на HP, телефоните им забиват, телевизорите им не възпроизвеждат нищо друго освен avi файлове и им се чупят стойките.
    И не ми се оправдавайте - Sony нямат нищо общо. Класи нагоре са.

    Коментиран от #37

  • 36 Гост

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Tervel bitcoin":

    Самсунг винаги са са били ниско качествен производител на електроника и такива ще си останат.
  • 37 Специалист

    8 5 Отговор

    До коментар #35 от "Random":

    Който от електроника не разбира, на самсунг се спира.
  • 38 Nichan235

    5 1 Отговор
    Huawei p20 pro, уникален. Преди бях със Samsung s7, много добър телефон но сегашният е върхът.
  • 39 Българин

    2 0 Отговор
    Абе като ги гледам с какви мащаби хвърлят бройките продадени телефони и като гледам какви са им цените на всичките тия първи три и като им събера продажбите за година, май излиза, че на всеки жител на тази планета се падат по 3-4 бройки скъпи телефони за година. Питам се къде ли са моите 2-3 бройки нови телефони? Може би са при някой от Вас? Хайде изпратете ми ги моля ви се, за да не се губят. Иначе Xiaomi, VIVO, Lenovo и др. китайски и световни производители не знам къде продават. Сигурно на луната или на Марс.
  • 40 асддса

    0 4 Отговор
    Причината е една единствена. Apple не прави евтини телефони и изобщо нямат част от пазара в този сегмент. Ако те пуснат боклук за 200-300 долара пак ще се продава най-много заради марката.
  • 41 оня с телефона

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Tervel bitcoin":

    Да, и от както ги правят самсунг започнаха да имат проблеми.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Марта

    10 1 Отговор
    Ползвах и Samsung i İphone сега съм с Huawei p20 pro мога да кажа че е много по добър и от двете марки . Батерията ми се зарежда за няма и час , но ме държи два дена . А за камерата му просто нямам думи . Това е телефона който ме отказа от Всички други.
  • 44 kjl

    5 0 Отговор
    "Китайската компания обаче ще продължи да залага на големи клиенти в Китай и Европа, тъй като все още не планира агресивно разширяване в САЩ"
    Защо да си губят времето и енергията там. Та в САЩ им забраниха да правят бизнес, в пълен противовес с прокламираната СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ която явно сащ ненавиждат когато са губещи. Търговията е свободна само когато трябва да отваря всички врати за тях и се превръща в заплаха за националната сигурност когато другите ги бият по всички показатели.
  • 45 Голям Слон

    7 0 Отговор
    Имам два телефона: Galaxy S6 и A6+. Разликата в моделите е близо 3 години. Откровено казано, старата S6-ца работа дори малко по-добре от А6+ (8 ядрен, 3 РАМ и дрън-дрън). Apple е марка за хора, които искат да покажат определен статут. И винаги ми е било много смешно да видя някой в Опел Корса 95-а година да има iPhone 7, например. Но докато има балъци, ще има и тарикати. Точно за такъв тип техника това са най-напразно дадените пари. А Хуавей действително са класна марка за парите си. Считам, че разумните хора не трябва да харчат повече от 500-600 лева за нещо подобно.
  • 46 Математика

    1 0 Отговор
    Алоууууу, пазарен дял се смята по реализиран оборот, а не по продадени бройки Саше. Не знам от къде си го копнал това, но не е вярно.
  • 47 MI2

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Софтуерът е разликата. Не е бозоид.