Отидете към основна версия

7 347 4

Ford показа конкурент на Tesla Semi

  • ford-
  • влекач-
  • камион-
  • хановер 2018

Електрически влекач на Ford поднесе изненада на Международното изложение на товарни автомобили в Хановер. Концептуалният F-Vision е разработен от Ford Otosan, съвместно предприятие на американския концерн и турския конгломерат Koç Holding.

От Синия овал твърдят, че прототипът е вдъхновен от супергероите на Marvel и способността им да се адаптират към средата. Ключовите особености на F-Vision са аеродинамичната каросерия, солидната остъклена площ, C-образните фарове, обкантващи въздухозаборниците, и разположените ниско врати.

Техническите характеристики на влекача не се съобщават. Известно е, че камионът има система за автономно управление от четвърто ниво, което означава, че може да се придвижва самостоятелно по пътища с "предвидим трафик" и практически не изисква вниманието на водача.

F-Vision има аеродинамично ремарке с покрити колела. От Ford не показват кабината, но според описанието пред водача е разположен "интерактивен панел", който показва информация за останалите участници в движението.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини