Last news in Fakti

21 Септември, 2018 11:04 7 338 4

Ford показа конкурент на Tesla Semi

  • ford-
  • влекач-
  • камион-
  • хановер 2018

Електрически влекач на Ford поднесе изненада на Международното изложение на товарни автомобили в Хановер. Концептуалният F-Vision е разработен от Ford Otosan, съвместно предприятие на американския концерн и турския конгломерат Koç Holding.

От Синия овал твърдят, че прототипът е вдъхновен от супергероите на Marvel и способността им да се адаптират към средата. Ключовите особености на F-Vision са аеродинамичната каросерия, солидната остъклена площ, C-образните фарове, обкантващи въздухозаборниците, и разположените ниско врати.

Техническите характеристики на влекача не се съобщават. Известно е, че камионът има система за автономно управление от четвърто ниво, което означава, че може да се придвижва самостоятелно по пътища с "предвидим трафик" и практически не изисква вниманието на водача.

F-Vision има аеродинамично ремарке с покрити колела. От Ford не показват кабината, но според описанието пред водача е разположен "интерактивен панел", който показва информация за останалите участници в движението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 4 Отговор
    Колкото Батмобила е конкурент, толкова и това. Прототипи, които не са предствени пред публика с точни характеристики и използвана технология не са конкурент на никого. Камионите на Тесла от година обикалят из Калифорния и всеки може да ги види, че рабоят, а това е прототип, който може да е с един добър, стар дизел отдолу и това е.

    Коментиран от #4

  • 2 ПЕРНИШКИ ГОУФ

    25 2 Отговор
    Каруцерията е на Коч холдинг, а голямото стъкло е на Шише джам.
  • 3 Да да

    5 5 Отговор
    Абе тия що се тормозят само! По мнение на топ експертите във Факти, Тесла ще фалира до една-две години максимум! :D И защо всички се сравняват с нея, а не с Магарцедес, ВМЗ, Народната вагина и други ултра супер мега гига, даже тера производители на коли и камиони! Бъзикам се бе, да не вземе някой идиот да ми отговори :D !
  • 4 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Представи си някакви характеристики и това е.Мъск като постоянно дава някакви цифри,коя отговаря на истината?Какви са характеристиките на Тесла Семи?Обикаляли Калифорния?Търсят зарядно или така е казал Гурото?