Отидете към основна версия

9 655 26

И Volvo минава на два съединителя

  • volvo-
  • getrag-
  • 6dct450 powershift

Автомобилен салон "Женева 2012". Наш екип от мястото на събитието.

Компанията Volvo реши да включи в основните си агрегати новата скоростна кутия с два съединителя Getrag 6DCT450 Powershift. Съвсем скоро клиентите на шведската марка ще могат да поръчват моделите S60, V60, V70, както и седана S80 именно с тази трансмисия.

Тя ще работи съвместно с 1.6-литровия дизел на марката, а идеята e чрез нея да се постигне намаляване на разхода на гориво, без това да се отразява на динамиката на автомобилите Volvo.

От компанията заявиха, че с интегрирането на новата Getrag Powershift ще се намалят значително и вредните газове. Тази трансмисия работи като стандартен автоматик, характеризира се с бърз кикдаун и мигновена смяна на предавките.

Според представители на Volvo с новата трансмисия разходът на гориво ще бъде намален с до 4.3 - 4.5 литра на 100 километра пробег. Допълнителната  start/stop система също допринася за икономията.

От  Getrag са доработили и приспособили 6DCT450 Powershift специално за Volvo и по-конкретно за автомобилите с 1.6-литров дизелов двигател. Най-голямото достойнство на въпросната трансмисия е, че при предаването на въртящия момент няма почти никакви загуби.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини