Отидете към основна версия

2 443 9

Вече и краш тест по руски

  • краш тест-
  • русия-
  • runcap

Абревиатурата NCAP, е част от названията на болшинството от рейтингите за безопасност на автомобилите и се разшифрова като "програма за оценка на нови автомобили". Тази оценка обаче не е всестранна, а е от гледна точка на безопасността - активна и пасивна.

По света съществуват няколко национални и международни програми за оценка на безопасността на колите, които се отличават по своята методика и критерии. Има европейска, две северноамерикански, латиноамериканска, азиатска, австралийска, китайска и японска програма. А сега вече има и... руска.

Тя се нарича RuNCAP и се прави съвместно от изданието Авторевю, НАМИ, МАДИ и Росстандарт. По думи на създателите на тази програма, целта е да бъдат отчетени пътните спецификации, както на автомобилите, продаващи се в Русия, така и на пътните особености в страната. Първият краш тест беше на Hyundai Solaris.

Още една причина да се прави отделна методика за Русия е различното оборудване на автомобилите, които се продават на местните пазари. Най-общо казано, заради по-евтините версии, които се продават в Русия се налага да отпаднат някои от системите за безопасност в автомобилите, които са налични в по-развитите пазари по света.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини