Отидете към основна версия

20 237 88

Honda измисли революционни батерии за електромобили

  • honda-
  • електромобили-
  • /dje-
  • батерии

Изследователите от японската компания Honda обявиха, че са намерили доста по-добър заместител на йон-литиевите батерии. Иновацията е наречена флуорид-йонни акумулатори, които са изобретени от японците, след анализ на изследвания, проведени в Калифорнийския технологичен институт към NASA.

Според специалистите, новите батерии са с различен химичен състав, което позволява да се използват материали с висока енергоемкост и с понижено ниво на въздействие към околната среда. Единственият проблем на новите флуорид-йонни акумулатори е високата температура, при която работят - 150 градуса по Целзий.

От Honda обаче обявиха, че са почти готови с един подобрител, който ще позволи безпроблемна работа на новите батерии при стайни температури. Новият елемент, позволяващ нормална работа на флуорид-йонните акумулатори е създаден от стабилен течен флуориден електролит, получен от соли на тетраалкиламониев флуорид, разтворен в органичен флуориран етерен разтворител.

От компанията заявяват, че новите батерии ще са до десет пъти по-енергоемки от досегашните йон-литиеви и ще са в основата на всички бъдещи електромобили.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини