Отидете към основна версия

12 390 12

Hymer показа кемпера на бъдещето

  • mercedes-benz-
  • hymer-
  • sprinter-
  • visionventure

Немският производител на кемпери Hymer представи концептуална къща на колела, която показва бъдещето на пътешествията сред природата. За изработката на VisionVenture са използвани 20 иновационни материала, а някои детайли са отпечатани на 3D принтер.

Кемперът на бъдещето е построен на базата на новия Mercedes-Benz Sprinter и е предназначен за двама души. Покривът се повдига и образува спалня, като дебелината на надуваемите стени достига почти 7 см за по-добра топлоизолация. Пълнят се или с топъл, или със студен въздух за едва 60 секунди.

По цялата каросерия на VisionVenture е нанесено терморегулиращо покритие с тъмнозелен цвят. То намалява температурата по повърхността на кемпера с 20 градуса и охлажда вътрешността с 4.

На "първия етаж" на VisionVenture е разположена баня с голяма душкабина. Обособена е кухненска зона, от която по стълба с LED-осветление се стига до спалнята на втория. На борда има и прибиращо се барбекю.

Според Hymer след пет години кемперите ще изглеждат именно така. VisionVenture няма да се произвежда серийно, но някои елементи от конструкцията и дизайна ще бъдат използвани за бъдещите модели на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 25 гласа.

Свързани новини