Отидете към основна версия

5 333 19

Първият телевизор на Huawei: 4K, QLED и камера

  • huawei-
  • vision-
  • телевизор

Huawei официално навлезе на пазара на телевизори с първия си модел Vision. Китайците го представят като център на "умния" дом, на който не само могат да се гледат филми, сериали и предавания, а и служи като команден пункт за управление на осветлението и други устройства в къщата. Това е и причината от компанията да го наричат не просто телевизор, а "умен екран".

Huawei Vision ще се предлага в три версии с диагонал на дисплея 55, 65 и 75 инча. Всички те имат матрица с квантови точки, разделителна способност 4K и честота на обновяване на изображението 120 Hz.

Vision работи под операционна система HarmonyOS, която в Китай се нарича HongmengOS. Тя е предвидена за многозадачност и тясна връзка с други устройства - собственикът може да започне видеоразговор по телефона и да го продължи на телевизора. За целта над корпуса като перископ се показва компактна камера.

От дистанционното управление могат да се активират функция за подаване на гласови команди. Снабдено е с модул NFC и ако се сдвои със смартфон, изображението от него може да се показва на екрана на телевизора.

От Huawei все още не са обявили нито цената на Vision, нито кога започват продажбите.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.

Свързани новини