Отидете към основна версия

3 621 6

Нов "old school" телефон (ВИДЕО)

  • телефон-
  • полша-
  • mudita pure

Първоначално телефонът е създаден за осъществяване на разговори, но през последното десетилетие хората някак са забравили за основната функция на устройството. Инженерите на полския стартъп Mudita решиха да напомнят за това и представиха на Kickstarter мобилен телефон, наречен Mudita Pure.

Телефонът е способен да изпълнява минимален брой функции и не може да работи в Интернет. 2.84-инчовият компактен дисплей използва черно-бялата технология на електронното мастило. Управлението се осъществява с помощта на бутони. Комуникационните функции също са ограничени до най-необходимото: обаждания по телефонна линия и SMS съобщения.

Телефонът обаче има калкулатор, календар, тефтер, будилник, плейър и специално приложение за медитация. Поддържа 2G 3G и 4G комуникация, използвайки LTE модул. Защитата срещу прах и вода отговаря на клас IP54. Автономната работа се осигурява от 1900 mAh батерия, която се зарежда от 0 до 100% за 6 часа.

Работата в режим на готовност е до 2 седмици, а при активно говорене - до седмица. Телефонът е с размери 143,9 х 59,13 х 14,49 мм и тежи 140 грама. Инсталиран е слот за две нано-SIM карти. Mudita Pure има говорител на Harman. Поддържат се следните езици: английски, испански, френски, немски и разбира се полски.

Междувременно в Kickstarter можете да направите предварителна заявка за $ 295. Проектът обаче 4 седмици преди крайния срок вече е събрал 175 хиляди долара, от необходимите 100 хиляди. Първите устройства ще достигнат до потребителите през април-май 2020 г.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини