Отидете към основна версия

30 115 34

5 съвета от сервизни майстори преди зимата

  • съвети-
  • автомобили-
  • зима

Смяната на летните гуми със зимни съвсем не означава, че колата ви е готова за студените месеци от годината. Представяме ви пет съвета от сервизни майстори, които ще ни помогат да не изпитваме дискомфорт заради колата си през зимата. И така, как да подготвим кола за зимата?

1. Фокусирайте се върху акумулатора. Той трябва да бъде напълно зареден и електролитът да е в норми. Освен това си струва да сложите в багажника комплект кабели, защото дори и най-надеждната батерия може да създаде проблем в студа.

2. Струва си да проверите всички ремъци и гумени съединения за микропукнатини. Ако гумата върху тези елементи е напукана, по-добре е да замените частта, тъй като в студа тези проблеми могат да създадат много главоболия.

3. Преди замръзване си струва да източите лятната течност за чистачки от резервоара и да излеете незамръзваща (зимна). Освен това, ако чистачките ви не почистват добре стъклото, струва си да ги замените.

4. Препоръчително е да проверите работата на радиатора и нивото на антифриза. Експертите дори съветват да се държи поне един литър от тази течност в колата, в случай че започне да изтича на път.

5. Проверете нивото на маслото и го сменете, ако използвате „всесезонно“ или сте изминали 10 хиляди километра с него.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 47 гласа.

Свързани новини