Отидете към основна версия

29 Ноември, 2019 11:34, обновена 29 Ноември, 2019 11:34 88 943 78

Защо опитните руски шофьори винаги имат бутилка водка в колата

  • водка-
  • съвети-
  • зима-
  • автомобили

Опитните шофьори винаги имат, в допълнение към стандартния зимен комплект, бутилка етилов алкохол или водка

В очакване на сурова зима, руснаците винаги подготвят своите автомобили. Багажниците се допълват с традиционни за сезона аксесоари, които улесняват живота на шофьорите: лопати, кабели за ток, четки, стъргалки за лед и... бутилка водка. Колкото и странно да звучи, голяма част от руснаците не я използват за пиене.

Опитните шофьори винаги имат, в допълнение към стандартния зимен комплект, бутилка етилов алкохол или водка. Свойствата на етиловия алкохол не се ограничават до размътване на мозъка, обхватът на тази течност е по-широк, отколкото някои хора мислят.

А добрите шофьори в Русия са едни от онези, които използват пълноценно истинските магически характеристики на алкохола. Например, опитни собственици на автомобили знаят, че през зимата течността за чистачки свършва бързо, а високата ѝ цена по руските бензиностанции невинаги гарантира качество. Затова те често увеличават съдържанието на алкохол в синята течност преди силни студове, добавяйки водка в казанчето.

Според опитни шофьори алкохолът помага и за бързо премахване на плътен слой от слана и ледена кора на предното стъкло. Методът е особено подходящ, когато трябва бързо да влезете в колата и да тръгнете. Достатъчно е да излеете водката на предното стъкло пред водача и да изчакате малко, докато ледът се разтопи.

И дори когато попаднат в снежен капан и по-скоро върху заледен участък, където гумата няма сцепление и колата е неподвижна, същата бутилка алкохол отново идва на помощ. Прилагайки тази течност върху мястото на контакт на гумата с ледена повърхност, сцеплението на протектора на гумата към земята се подобрява значително.

И накрая, но не на последно място, алкохолът винаги ще позволи на шофьора, хванат в снежен капан, да се затопли. С водката лесно може да бъде запален огън, в очакване на помощ или в краен случай да се приеме вътрешно.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 148 гласа.

Свързани новини