Отидете към основна версия

4 970 22

Путин посочи руския Илон Мъск

  • владимир путин-
  • евгений касперски-
  • илон мъск

Програмистът и предприемач Евгений Касперски е руският еквивалент на Илон Мъск, обяви Владимир Путин в интервю за информационната агенция ТАСС. Според президента на РФ основателят на най-голямата компания за антивирусен софтуер в света спокойно може да се мери с шефа на SpaceX и Tesla.

"Имаме си Касперски. Мисля, че в своята област той не отстъпва по нищо", отговаря Путин на въпроса кого може да предложи Русия като пример за подражание. "Касперски не е единственият ни такъв лидер, просто сега, в движение, ми хрумва неговото име".

Запитан дали в Русия може да бъде създаден аналог на Tesla, руският президент напомня, че бизнесменът Михаил Прохоров е обещал да създаде такъв. "Той ми показа [прототип на Ё-мобиль], даже го карах, но засега не му се получава", отбелязва Путин.

В интервюто от проекта "20 въпроса към Владимир Путин" руският президент напомня за технологичните успехи на страната. Според него Русия е изпреварила всички в областта на атомната енергетика.

"Произвеждаме най-много блокове за атомни електроцентрали в света. Това не е оръжие, няма нищо общо. Това са високи технологии, които развиваме активно", казва Путин.

Според руския президент Русия е недостижима в производството на съвременни оръжия. Путин обещава да не бъде забравян и "цивилният" сектор. "Всичко става постепенно, но ще се случи".

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.

Свързани новини