Отидете към основна версия

6 967 25

Нова зимна гума за Източна Европа

  • nokian-
  • snowproof p-
  • гуми-
  • автомобили

Неочакваните промени на времето през зимата напоследък са обичайни из цяла Европа. Крайностите става все по-типични; като се започне от мека, почти отсъстваща зима до резки снеговалежи и снежен дъжд. Условията на пътя могат да станат коварни за една нощ, когато водата и кишата замръзнат, правейки магистралите хлъзгави и опасни. Именно поради тези изменени климатични условия в Източна Европа, финландските специалисти правят нова зимна гума, съответстваща на новите климатични условия на Стария континент.

Според потребителско проучване на Nokian Tyres, почти 60% от шофьорите в Източна Европа считат специализираните зимни гуми за най-важния елемент на автомобила, който допринася за безопасното придвижване през зимните месеци. Почти 70% от анкетираните считат, че сцеплението на гумата и управлението в зимни условия са най-важните характеристики, докато сигурността в екстремни ситуации, като заснежени пътища и сцеплението на гумата на киша, се нареждат в топ три. За шофьорите на по-мощни автомобили, сцеплението на суха настилка през зимата също е от особено значение.

Представянето на нова ултра високопроизводителна гума е естествено продължение на разширяването на серията зимни гуми на Nokian Tyres за пазарите на Централна и Източна Европа. Nokian Snowproof P се предлага в скоростните индекси H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а пълният набор размери е от 17 до 21 инча. Новите Nokian Snowproof P ще бъдат достъпни за потребителите у нас през есента на 2020. Гамата от зимни модели на Nokian Tyres за леки автомобили и SUV автомобили включва и Nokian Snowproof, Nokian WR D4 и Nokian WR SUV 4. Обширната гама за модерни автомобили обхваща почти 200 размера.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.

Свързани новини