Отидете към основна версия

5 108 14

Краш тест на електромобили: повреждат ли се батериите?

  • електромобили-
  • краш тест-
  • батерии

Polestar публикува снимки на краш тест на новия електромобил Polestar 2. Целта на този тест беше да докаже на всички, че електромобилите с батерия под пода са абсолютно безопасни дори за най-страшните катастрофи.

Краштестът обаче не е челен. При скорост от 64 км/ч автомобилът се удря отпред и отстрани - колата е под ъгъл, което е нехарактерно за обикновените краш тестове. По време на краштеста Polestar 2 получава доста щети. Въпреки това - и това е най-важното - акумулаторната батерия в алуминиевия калъф не са повредени.

Между другото, при злополука автомобилната система автоматично изключва батериите от останалата част на колата. Освен това пътническата капсула не е унищожена и колелото отива встрани.

Трябва също да се отбележи, че Polestar 2 е оборудван с нова централна въздушна възглавница, намираща се между водача и предния пътник (за защита на главата). Ще припомним, че Polestar е дъщерно дружество на Volvo. Затова тези автомобили използват всички най-нови постижения на шведските инженери.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини