Last news in Fakti

29 Април, 2020 13:57 5 089 14

Краш тест на електромобили: повреждат ли се батериите?

  • електромобили-
  • краш тест-
  • батерии
Краш тест на електромобили: повреждат ли се батериите? - 1

Polestar публикува снимки на краш тест на новия електромобил Polestar 2. Целта на този тест беше да докаже на всички, че електромобилите с батерия под пода са абсолютно безопасни дори за най-страшните катастрофи.

Краштестът обаче не е челен. При скорост от 64 км/ч автомобилът се удря отпред и отстрани - колата е под ъгъл, което е нехарактерно за обикновените краш тестове. По време на краштеста Polestar 2 получава доста щети. Въпреки това - и това е най-важното - акумулаторната батерия в алуминиевия калъф не са повредени.

Краш тест на електромобили: повреждат ли се батериите?

Между другото, при злополука автомобилната система автоматично изключва батериите от останалата част на колата. Освен това пътническата капсула не е унищожена и колелото отива встрани.

Трябва също да се отбележи, че Polestar 2 е оборудван с нова централна въздушна възглавница, намираща се между водача и предния пътник (за защита на главата). Ще припомним, че Polestar е дъщерно дружество на Volvo. Затова тези автомобили използват всички най-нови постижения на шведските инженери.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 краш траш

    49 1 Отговор
    Дайте го на надрусното мамино наркоманче и пак, ще си говорим !

    Коментиран от #2, #4

  • 2 гост

    4 22 Отговор

    До коментар #1 от "краш траш":

    Маминото "наркоманче" направи това !! А ти и любимите ти пушилници какво направихте , освен купчинка в тоалетната чиния ??

    Тesla често твърди, че нейните коли са безопасни, но едва сега компанията за пръв път получи реално признание за това. Нейният Model 3 бе удостоверен с най-висока награда за безопасност американския Институт за пътна безопасност. Tesla Model 3 получава „добри“ оценки във всички категории, което е най-високата стойност, давана от института. Всички модели са похвалени за функции като автоматичната спирачна система, която успешно избягва сблъсъци на тестовете за 20 км/ч и 40 км/ч скорост. Tesla Model 3 е отличен още за здравината на стъкления си покрив и на седалките.
    Tesla обра наградите за безопасност на EuroNCAP Голям семеен автомобил: Tesla Model 3
    Най-достъпният модел на американския производител дебютира в Европа едва през миналата година, затова тестът му се забави. Model 3 получи 96% за безопасност на възрастните пътници, 86% за безопасност на деца, и като цяло сравнително ниските 74% за безопасност на пешеходците. Електромобилът обаче компенсира с 94% оценка за електронните системи за сигурност - чувствително по-висок резултат в сравнение с всички други производители.
    "Tesla Model S е най-безопасния автомобил, който някога сме тествали", заявяват от Националната служба за безопасност на движението в САЩ - NHTSA, след проведените краш-изпитания на електрическата кола. Единственият модел на американската компания Tesla е

    Коментиран от #7

  • 3 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    11 4 Отговор
    СЛЕДВА ЯКО ЗАЛИВАНЕ НА ПЪТНИЦИТЕ С КИСЕЛИНА ИЛИ КИСЕЛ ГЕЛ И ЯКИ ИЗГАРАНИЯ.

    Коментиран от #5

  • 4 Кристиян

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "краш траш":

    Тоя Полстар го отнасям на светофара като куцо пиле домат

    Коментиран от #6

  • 5 куку руку ку

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ":

    Тук няма киселина, но в момента, когато се повреди (разхерметизира) батерията и... състоянието й става видимо за всички околни, със съответните визуални и акустични пироефекти.
  • 6 гост

    0 7 Отговор

    До коментар #4 от "Кристиян":

    Отнасяш в шестък , това да не ти е нещастно Субару или какъвто и да е пушилник !!! Кога смачкаш така тая батерия в пода , ела се обади !! Не че шофьора пак няма да е на чорба отвътре , ама колата ще си е след 2 седмици в движение ! За справка гледай тук !!
    https://fakti.bg/avto/464828-nakoi-e-gotov-da-dade-15-hiladi-za-tazi-tesla
    90% от бракуваните от застрахователи Тесла си се движат в Раша , Украйна и подобни "законнови" държави и не можеш да познаеш , че са катастрофирали , камо ли бракувани !!

    Коментиран от #9, #12

  • 7 Ха,ха,хаааа .

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Успокой се и пак прочети #1!Не можеш ли да схванеш за кое надрусано мамино наркоманче пише човека?!?Малий.. . !!! Южноафриканска параноя!!

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ха,ха,хаааа .":

    А ти се "развълнувай" и прочети коментар 6 , там ще прочетеш и за това наркоманче , щото южноафриканското само прави такива като вас наркомани от яд и безсилие !!

    Коментиран от #11

  • 9 Язе

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Стига го дава тоя руснак за пример.Там птп-то хич не е голямо но нали гледаш от едната страна само.Понеже споменаваш птп-то с Милен Цветков-Тесла при такъв удър щеше да се е запалила,заключила шофьора в миксера,натровила целия квартал с "еко дим"и щеше да е много по зле от Субарото.След седмица,пак щеше да се запали и да изгори всичко около нея.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ай спри се най-сетне! Човека ти говори за убиеца на Милен, а ти си толкова настръхнал, сакън някой да не обели дума против гурото ти, че дори не знаеш как да излезеш от положение.
  • 12 Димов

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    И що още не си си капарирал една Тесла? Нямаш 100$ в джоба или просто убежденията ти не са такива, каквито се мъчиш да ги докараш?
  • 13 електротехник

    4 0 Отговор
    от електричеството няма спасение.ще си пукнете за едното чудо
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.