Отидете към основна версия

2 910 12

Google забавя Android 11 с месец

  • google-
  • android 11-
  • beta

Тази седмица Google обяви, че отлага представянето на Android 11 с около месец. Това ознчава също, че първата бета версия на операционната система няма да се появи този месец, както беше планирано по-рано. Това предаде Techcrunch.

Beta 1 на Android 11 ще бъде представена на онлайн събитие на живо на 3 юни. То ще се проведе вместо конференцията за разработчици Google I / O, която по принцип е и един от най-големите технологични форуми. Въпреки това събитието бе отменено заради коронавируса.

„Когато започнахме да планираме Android 11, не очаквахме промените, които настъпиха в почти всеки регион в света. Те ни принудиха да останем гъвкави и да намерим нови начини да работим заедно, особено с нашата общност на разработчици. За да се справим с тези предизвикателства, ние обявяваме актуализация на нашия график", пише Android екипът на Google.

Технологичният гигант отбелязва, че иска да отговори на нуждите на екосистемата на Android, която очевидно е започнала работа по ранното тестване на приложения за новата операционна система. В този контекст забавянето на представянето на Android 11 с един месец изглежда като разумен ход.

Google казва, че разработчиците трябва да се ориентират към датата на излизане на Beta 1 на новата операционна система на 3 юни, за да пуснат съвместими приложения и да съберат отзиви от по-голяма група потребители.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Свързани новини