Отидете към основна версия

2 908 47

Volvo: Коронавирусът ще увеличи търсенето на електромобили

  • volvo-
  • електпомобил

Пандемията от COVID-19 ще ускори взривно прехода към електрическа мобилност, смята главният изпълнителен директор на Volvo Хакан Самуелсон в интервю за CGTN. Според мениджъра хората в големите градове ще започнат да се отказват от личните си автомобили, а услугите за споделени пътувания ще станат още по-популярни.

"Наивно е да се смята, че след няколко месеца всичко ще се върне в релси и купувачите ще започнат да се редят на опашки пред представителствата, за да си купят дизелова кола - всички ще искат електромобил", твърди Самуелсон. Шефът на Volvo е убеден, че властите трябва да насърчават новите, а не старите технологии.

"Концепцията за личен автомобил за града е изживяла времето си", подчертава босът на шведската марка. Според него предстои радикална промяна в самата форма на притежаване на кола и все повече хора ще се отказват от такава в полза на абонаментни услуги.

Мнението на Самуелсон обаче не се споделя от повечето експерти в отрасъла, в който доминира точно обратното убеждение. Прогнозите сочат, че хората масово ще започнат да избягват обществения транспорт и да купуват лични автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини