Отидете към основна версия

3 804 6

Facebook тръгва срещу YouTube

  • facebook-
  • youtube-
  • видеосподеляне

Социалната мрежа добавя официални музикални видеоклипове към платформата си в САЩ

Снимка: Shutterstock

Facebook заяви в петък, че добавя официални музикални видеоклипове към платформата си в САЩ, започвайки от тази седмица. Функцията ще позволи на хората да намерят, гледат и споделят музикални видеоклипове в социалната мрежа. По този начин Facebook тръгва след най-голямата платформа за видеосподеляне в света - Youtube, която е собственост на Google. Това предаде CNET.

Facebook заяви, че през следващите седмици ще бъде източник на ексклузивни премиери за музикални видеоклипове на изпълнители като Джей Балвин, Карол Джи, Себастиан Ятра, Алехандро Фернандез и Леле Понс.

Платформата на Марк Зукърбърг е най-голямата социална мрежа в света, но YouTube, с повече от 2 милиарда зрители на месец, е най-голямата платформа за видеосподеляне в интернет. 

В петък Facebook обясни, че новата функция ще позволи на артистите да общуват тясно с феновете си чрез персонализирани ефекти с обогатена реалност, музикални стикери, хостинг на Q&A сесии във Facebook Live и събиране на средства за важни каузи чрез бутона за даряване.

Социалната мрежа обясни, че работи също с партньори в Индия и Тайланд, за да изгради основата на музикалното видео изживяване и в тези региони.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.

Свързани новини