Отидете към основна версия

6 593 16

VW Golf GTI 8 - електронни системи за сигурност и 245 коня

  • volkswagen-
  • golf-
  • gti-
  • фолксваген

Подобно на всички свои предшественици, последната версия на Golf GTI също е изпълнена с революционни технически характеристики и динамични възможности. Двигателят със система за принудително пълнене с турбокомпресор вече развива максимална мощност от 180 кВт / 245 к.с., а максималният въртящ момент достига 370 Нм.

Новият Golf GTI е оборудван и със седемстепенна трансмисия DSG с два съединителя. По цикъла NEDC разходът на гориво в л/100 км е: градско 8.6, извънградско 5.3, комбинирано 6.5. Комбинираните емисии на CO2 в г/км са 149, класът на енергийна ефективност - C.

Бързината на реакциите и динамиката на пътя са усъвършенствани с помощта на новия главен блок за контрол на динамиката на автомобила Vehicle Dynamics Manager, който се възползва от предимствата на пълната мрежова свързаност. Става дума за нова система за управление от по-високо ниво, която координира централизирано всички електромеханични функции на ходовата част.

По желание новият GTI се предлага и с DCC окачване с адаптивни амортисьори, което дава възможност на водача да подбере свои собствени настройки със строго индивидуални характеристики, използвайки познатата система за избор на профил на шофиране и да се наслади на още по-прецизно и отговарящо на личните му предпочитания поведение на пътя.

Цифровите показания на дисплея на включения в стандартното оборудване на новия модел блок на контролните прибори Digital Cockpit и на екрана на инфотейнмънт системата се активират веднага след отварянето на вратите. Неизменна част от всеки GTI е системата Discover Media с онлайн и стрийминг възможности, докато инфотейнмънт системата Discover Pro с 10-инчов диагонал на екрана се предлага допълнително като максимално ниво на оборудване.

Нова възможност за индивидуализация е функцията за активиране на специално създадено GTI оформление на показанията, при което оборотомерът се показва в средата на екрана на Digital Cockpit. Новото индиректно осветление, осигуряващо меко сияние в 30 свободно избираеми цвята на екраните и редица други осветени зони в купето, е част от стандартното оборудване на GTI.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини