Отидете към основна версия

9 500 24

Mercedes вече тества колата "Аватар" (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • avtr-
  • vision avtr-
  • аватар-
  • мерцедес

Mercedes-Benz не крие желанието си да работи активно на пазара на електрически превозни средства. След като показа три електрически камиона на Daimler Trucks миналата седмица, компанията пусна видео, показващо своя нов прототип Mercedes-Benz Vision AVTR, вдъхновен от блокбъстъра на Джеймс Камерън "Аватар".

Видеото показва реални кадри от тестове на концепцията на писта. За първи път презентацията на Mercedes-Benz Vision AVTR се състоя през януари 2020 г. на Consumer Electronics Show (CES) 2020. В името AVTR, в допълнение към аналогията с филма за борбата за свободата на Пандора, е кодирана една от характеристиките на автомобила: Advanced Vehicle Transformation или подобрена трансформация.

Футуристичният Mercedes-Benz Vision AVTR има система за управление, която е коренно различна от традиционната с волан и педали. Биоджостик, разположен на централния панел, се използва за управление на автомобила. По този начин управлението е достъпно както за шофьора, така и за пътника, които обаче е по-добре да бъдат левичари. Наличен е и напълно автоматичен режим на управление.

Видеото, показващо тестовете на автомобила на писта, показва и техническите характеристики на Vision AVTR, който е способен да се движи в режим "Crab", когато всичките 4 колела се завъртат в една посока под ъгъл до 30 градуса спрямо оста на автомобила. Само бъдещето обаче ще покаже колко удобно ще бъде да управляваме автомобил с пулсиращ джойстик, голям екран с помощта на жестове и системи за прожектиране.

Колата вече е свръхпопулярна сред колекционерите и богатите феновете на поредицата "Аватар", особено докато чакат премиерата на втория филм, планирана от студията на Дисни за декември 2022 година. Ако продължаването на филмовата сага е успешно, автомобилът Mercedes-Benz Vision AVTR може да се превърне в хит за целия период от пускането на пълнометражната поредица Аватар, следващите филми от която са планирани за 2024, 2026 и 2028 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини