Отидете към основна версия

2 483 4

Toyota и Panasonic започват производство на батерии за хибриди

  • toyota-
  • panasonic-
  • батерии

Съвместното предприятие между Toyota и Panasonic в Япония, произвеждащо батерии, ще започне да произвежда литиево-йонни батерии за хибридни автомобили. Това ще позволи на компаниите да отговорят на нарастващото търсене на електрифициран транспорт. Съвместното предприятие, собственост на Toyota и Panasonic, ще усвои новия продукт за себе си - литиево-йонни батерии за хибриди.

Капацитетът на японското предприятие е достатъчен за ежегодно производство на батерии за 500 хиляди автомобила. Този ход е в съответствие със стратегиите за развитие на двете компании. Toyota наскоро обяви нова цел: до 2025 г. японците ще продадат до 5,5 милиона електрифицирани модела по целия свят. Освен това 1 милион от този брой са електрически превозни средства. Това е пет години по-бързо от предварително обявената дата.

Благодарение на решението Panasonic пък ще може да засили позициите си сред производителите на батерии. Конкуренцията в този сегмент е много сериозна - Samsung, LG Chem, CATL са сериозни съперници, така че допълнителните поръчки на компанията очевидно няма да навредят.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини