Отидете към основна версия

15 140 25

Някои основни неща, които трябва да знаем при покупка на кола от Германия

  • автомобилът на старо-
  • германия-
  • нов внос

Снимка: Shutterstock

Първото, което трябва да направите е директно да се свържете с продавача, да изясните всички подробности и да поискате документи, потвърждаващи историята на автомобила. Но за това е желателно да знаете немски, особено ако продавачът е частно лице.

Що се отнася до юридическите лица (автокъщи, например) е добре предварително да откриете техния профил. Те го регистрират в интернет, като той съдържа информация за продавача (например колко време работи в тази област) и отзиви на клиенти. Потърсете и оценка на продавача по система от пет точки.

Задължително условие е колата да има TUV. Ако решите да карате кола от Германия сами, тогава трябва да прекосите голяма част от Европа с нея, което предвид факта, че колата е употребявана и все още не познавате скритите и дефекти, не е най-разумния начин.

Ако купите кола в който и да е голям град в източната част на Германия (Берлин, Лайпциг или Дрезден), тогава можете да потърсите услугите на логистичната компания. Там транспортът е доста по-евтин. Колкото по-на Запад е вашата кола, толкова по-скъпо ще струва транспортът. Всякакви други препоръки, можете да споделите в коментарите.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.

Свързани новини