Отидете към основна версия

5 316 15

Патрулни камиони гонят нарушители по щатските магистрали

  • peterbilt-
  • камион-
  • влекач-
  • полиция

Влекач Peterbilt, маркиран в цветовете и емблемите на патрулната служба на щата Тенеси, се превърна в хит в социалните мрежи. Полицията използва камиона за контрол на движението по транспортните коридори, използвани от тировете по пътната мрежа.

Патрулните влекачи обаче не са новост за американските магистрали, разказва The Drive. Полицията във Флорида получава камион от Министерството на транспорта още през 2014 г. и от тогава се използва за контрол на движението и предаване на данни за трафика.

Оказва се, че въпреки размерите им полицейските влекачи далеч не са толкова забележими на пътя. Нарушителите просто не им обръщат внимание, което е от полза за патрулите.

"Ако щете вярвайте, но шофьорите подминават камионите, въпреки че са обозначени като патрулки", обяснява сержант Кристофър Галанте. "Повечето хора изобщо не могат да допуснат, че полицията може да използва камиони".

Днес по пътищата на Флорида патрулират три влекача с полицейски цветове. Отначало екипите им само съобщавали на колегите си за нарушители, но по-късно получили позволение да преследват и спират джигити, макар че това се случва доста рядко.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини