Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 12:29 5 307 15

Патрулни камиони гонят нарушители по щатските магистрали

  • peterbilt-
  • камион-
  • влекач-
  • полиция

Влекач Peterbilt, маркиран в цветовете и емблемите на патрулната служба на щата Тенеси, се превърна в хит в социалните мрежи. Полицията използва камиона за контрол на движението по транспортните коридори, използвани от тировете по пътната мрежа.

Патрулни камиони гонят нарушители по щатските магистрали

Патрулните влекачи обаче не са новост за американските магистрали, разказва The Drive. Полицията във Флорида получава камион от Министерството на транспорта още през 2014 г. и от тогава се използва за контрол на движението и предаване на данни за трафика.

Патрулни камиони гонят нарушители по щатските магистрали

Оказва се, че въпреки размерите им полицейските влекачи далеч не са толкова забележими на пътя. Нарушителите просто не им обръщат внимание, което е от полза за патрулите.

"Ако щете вярвайте, но шофьорите подминават камионите, въпреки че са обозначени като патрулки", обяснява сержант Кристофър Галанте. "Повечето хора изобщо не могат да допуснат, че полицията може да използва камиони".

Днес по пътищата на Флорида патрулират три влекача с полицейски цветове. Отначало екипите им само съобщавали на колегите си за нарушители, но по-късно получили позволение да преследват и спират джигити, макар че това се случва доста рядко.

Патрулни камиони гонят нарушители по щатските магистрали


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АА1

    29 3 Отговор
    Това е добра идея-и по нашите пътища ако се появят три-четири Даф-а,Скания и Волво-турските и румънски тираджии ще понамалят скоростта. Да не прочетем скоро:Гонка между два тира в Ришкия проход!

    Коментиран от #4

  • 2 шумци

    28 7 Отговор
    Нема лабово в тазя държава: законът си е закон! А при нас, още от комунистическо време насам далаверата и рушвета са на почит. Всичко с връзки, да става,

    Коментиран от #8

  • 3 Камуфлаж

    21 1 Отговор
    Неслучайно в Дубай патрулките са поршета ферарита и ламборгинита. Там пък тези автомобили са "невидими"
  • 4 гост

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "АА1":

    Глупости от миналия век и хранилка за местни ченгета !! Хората в белите държави отдавна са го измислили , камерки през 5 км , които засичат дори средната скорост , така че за 20-30 секунди един път на 500 км да превишиш и на границата те чака снимчица и глобичка колкото половин заплата , че и цяла !! Да не говорим за винетки , застраховки и т.н. !! Да не говорим , че с гпс тахографите всичко това се предава в реално време онлайн , просто още 2-3 годинки и ще станат задължителни , тогава и камери няма да трябват !!

    Коментиран от #12

  • 5 РЗС

    14 0 Отговор
    В Англия има немаркирани влекачи опасани с камери и хващат най-вече такива дето си ровят в телефоните докато карат. За преследване си имат немаркирани автомобили
  • 6 сиганин

    5 5 Отговор
    У ФАКУЛТЕТО ИМАМЕ ТАКИВА КАРУЦИ
  • 7 Kevin

    9 0 Отговор
    Богата полиция, какво да говорим. Нашите едвам им стигат парите за бензин на Астрите.
  • 8 ПростотияХорска

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "шумци":

    Само заслужил майстор на интелекта и потенциален гражданин на САЩ може да изкажа подобна възхвала точно към това. А случайно да знаеш, че закона им позволява от почти всичко да се измъкнеш - стига да платиш солидна глоба ? Т.е. оказва се, че държавата не е нищо друго освен един мутренски рекетьор, който се чуди за какво да ти събере парите.... сега ако направите и паралел с новоизлюпените демокрации ... ще разбрете откъде идва простотията хората да се глобяват за всичко !

    Коментиран от #9

  • 9 РЗС

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "ПростотияХорска":

    ти май имаш впредвид България със коментара си. Точно в бг, със пари можеш да се измъкнеш дори и от убийство. В САЩ превишиш ли двойно ограничението, отиваш на съд. В зависимост колко добър ти е адвоката може да минеш с условна присъда(много пари), а може и ефективна(без пари). Обаче само с глоба няма да минеш, не знам къде ги четеш тия. А може да пробваш да не спазваш какво ти казва полицията когато те спрат, да видиш как ти опира дулото на пистолета в челото. В САЩ е може би най-строгия съд в света дето дават по няколко доживотни, а в някои щати екзекуция по хуманен начин, щот в Иран те разстрелват на площада пред публика.

    Коментиран от #10

  • 10 АмериканскаМе

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "РЗС":

    Е ти сам го написа, че ако имаш пари ... минаваш с условна. Що за върховенство на закона, щом бедните ще бъдат в затвора, а богатите ще са с условна. Противоречите си много с тази американска мечта :)

    Коментиран от #11, #14

  • 11 РЗС

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "АмериканскаМе":

    Говорим за нарушения на пътя. За сериозни закононарушения парите там не помагат.
  • 12 qwerty

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    В Гърция на магистралата към о.Лефкада са през километър или поне на мен така ми се струва. Камера до камера. Ако тук задействат протокол "Средна скорост" по АМ Тракия бая народ ще изгори, но задължително преди отбивките за големите градове патрулки и незабавно връчване на фишовете + сваляне на табели и вземане на СУМПС, защото на някой шампиони средната е поне 50-60 над разрешената за магистрала.

    Коментиран от #15

  • 13 Рико

    1 0 Отговор
    Може да се приеме и като предупреждение : Това е законът-не се срещай челно с него!
  • 14 Случаен

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "АмериканскаМе":

    Парите наисина помагат. Сума с 3-4 числа първия път. Вторият ти взимат точките и парите, от което застраховката ти отива до небето, всеки месец за години напред. После може и колата да ти вземат. Нищо общо няма контрола по пътищата в Бг и САЩ
  • 15 Куку

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "qwerty":

    Това са глупости. Не че не трябва да се санкционират лудите които карат с по 180 и кусур, но ти реално никога няма да можеш да изпревариш ако спазваш ограничение от 90 през цялото време. А и тази кола има нужда от едни хубавки 3000+ оборота от време на време за да се чистят двигателя и катализаторите! Затова на новите щайги им заминават системите за нула време : заради скапаните 8+ предавки автоматици!