Отидете към основна версия

6 480 37

Mercedes S-Klasse с една технология от бъдещето, която вече е реалност

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • допълнителна реалност

Системата за разширена реалност изглежда като научна фантастика, но се вгражда серийно в новата S-Klasse

Автомобилните технологии се развиват невероятно бързо. Това, което изглеждаше като научна фантастика преди десет години, вече е реалност. И това важи за всички автомобилни производители, но най-вече за тези, произвеждащи т.нар. премиум модели. А сред тях винаги е изпъквала и изпъква марката Mercedes-Benz.

Както е известно неин флагман е S-Klasse, а новото ѝ поколение се появи през изминалата 2020 година. Колата впечатлява с много неща, естествено има и недостатъци, но се отличава с една любопитна система за разширена реалност.

Новата технология се появи в Mercedes S-Klasse. Системата показва различни данни на екрана, като индикатори за скорост и граници на лентата, а също така може да проектира виртуални 3D елементи на разстояние пред колата.

Например, системата показва сини стрелки в пространството пред водача, които сякаш се носят над пътя. Когато наближава завой, стрелките ще показват точно къде трябва да завиете - както във видео игра. Краищата на пътното платно пък са маркирани в червено. И крайната точка на маршрута е обозначена със синя точка с карирано знаме върху нея. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Свързани новини