Last news in Fakti

6 Януари, 2021 13:11 6 467 37

Mercedes S-Klasse с една технология от бъдещето, която вече е реалност

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • допълнителна реалност

Системата за разширена реалност изглежда като научна фантастика, но се вгражда серийно в новата S-Klasse

Mercedes S-Klasse с една технология от бъдещето, която вече е реалност - 1

Автомобилните технологии се развиват невероятно бързо. Това, което изглеждаше като научна фантастика преди десет години, вече е реалност. И това важи за всички автомобилни производители, но най-вече за тези, произвеждащи т.нар. премиум модели. А сред тях винаги е изпъквала и изпъква марката Mercedes-Benz.

Както е известно неин флагман е S-Klasse, а новото ѝ поколение се появи през изминалата 2020 година. Колата впечатлява с много неща, естествено има и недостатъци, но се отличава с една любопитна система за разширена реалност.

Новата технология се появи в Mercedes S-Klasse. Системата показва различни данни на екрана, като индикатори за скорост и граници на лентата, а също така може да проектира виртуални 3D елементи на разстояние пред колата.

Например, системата показва сини стрелки в пространството пред водача, които сякаш се носят над пътя. Когато наближава завой, стрелките ще показват точно къде трябва да завиете - както във видео игра. Краищата на пътното платно пък са маркирани в червено. И крайната точка на маршрута е обозначена със синя точка с карирано знаме върху нея. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    33 11 Отговор
    Скоро някоя такава асистираща система ще ми е*е жената сигурно. Тъпотии!!!
  • 2 бай Киро

    46 14 Отговор
    Не ви ща технологийте на бъдещето говеда.Не ви искам лъскавите боклуци сглобявани в Африка с компютърните джаги правени в китай...с кабелите родно производство...с чарколяци от филипините,виетнам,турция,русия и прочее екзотични дестинаций...Искам си вариантите на стария Mercedes-Benz W123.Сглобяван с немски части,от немски специалисти в ГФР.Тия дето докарват до милион километра.

    Коментиран от #4, #12

  • 3 Ехааа найс а

    26 20 Отговор
    Е това все пак е Мерцедес. Останалите както винаги му дишат прахта.
  • 4 Директора

    23 26 Отговор

    До коментар #2 от "бай Киро":

    Поредния спрял, който живее в миналото, мислейки, че тогава всичко е било перфектно.
    Ми купи си такъв W123, какво те спира?
    Ааа, може би щото е на 100 години, извинявам се. Нали бяха вечни. Да ви имам скапаното мислене. Но това е мисленето от едно време. Купуваш една печка Мечта и един ТВ Вели Търново и с тях... отглеждаш и правнуците си. Страшно яко.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Той

    25 6 Отговор
    "ДАЙМЛЕР БЕНЦ" могат да правят каквото поискат. Най добрите!
  • 6 Димитър

    11 5 Отговор
    Бай Киро, за много неща си прав, но си толкова нискочел, неук, неграмотен и прост малоумник, че чак боли. Недей да пишеш! Срамно е.
  • 7 Дългия

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Директора":

    Човека от коментар 2 е прав ! Сегашните са прекалено много натъпкани с електпоника от което нямаме нужда! Също съм съгласен с него и за качеството, което видимо малко падна! Лични наблюдения първия Мерцедес го купих 1987г. W-115 E 220 .

    Коментиран от #11, #30

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ахил

    15 3 Отговор
    Всеки има право да си изрази мнението. Не е нужно да се обиждате един друг. Аз имам стара S-ка. Здрава ,надеждна е,но с удоволствие бих се качил да карам и последния писък на технологиите.
  • 10 Един от народа

    11 5 Отговор
    Има хора, който са болни на тема коли, за мое нещастие съм един от тях, цял живот търсим идеалната кола и винаги последната закупена е тя, но това трае най-много 3 месеца 😔 и естествено и нея я сменяме. Не съм купувал кола, която да не мога да я разглобя и сглобя сам. Някога Мерцедес беше най добрата техника, то тогава той нямаше и конкуренция. Последната технологична новост в S класата беше еарматика на w220 и комънрейла в нея. От тогава насам никаква инженерна иновация. Еарматика и базата двигателите са същите и при w221 и сега и при w222. Е сега вече имаме и един таблет вътре да се види, че има нещо ново. Проблема при Мерцедес и при другите германци е, че нарочно е направено да си постоянно в сервиза и да плащаш огромни фактури за безсмислени неща. Затова започнах да харесвам японците. Там купуваш и само караш

    Коментиран от #13

  • 11 Фен на БМВ

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "Дългия":

    Ако я нямаше тая електроника, сега нямаше да имаш телефон или компютър от който да пишеш в онлайн вестници. А щеше да си ги четеш сам на пейката на село и кротко да си коментираш на ум.

    Коментиран от #15, #31

  • 12 У лево

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "бай Киро":

    Бай Киро.Пии си ракията.Тия неща не са за теб.Карай стария здрав Мерц.Жив и здрав.
  • 13 Готин

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Един от народа":

    Не се хаби да даваш акъл на кухи пластмасови лейки. Няма начин да разберат разликата между автомобил и електронна играчка.
  • 14 111

    2 0 Отговор
    От видео материала ми станА ясно, че системата маркира с червено "краищата" на ПЛАТНОТО ЗА ДВИЖЕНИЕ, а не на ПЪТНОТО ПЛАТНО, както е написано от съмнително компетентния автор на статията.
  • 15 Дългия

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Фен на БМВ":

    Да прав си и може би щеше да е по добре! До преди 1997когато нямах мобилен тел. си ходих където исках и никой не ме следеше и притесняваше
    включително и из Европа. И сега да го захвърля на мен лично няма да ми липсва!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ейй не трии коментара

    5 0 Отговор
    Забранено е да оушеш в телефона дикато шофираш. Но да си играеш на таблета в колата не е. Виртуални клапи за парно луди ли сте, ще гледам пътя и ще хвърлям по едно око на таблета докатото си наглася климатика.
  • 26 Име

    7 0 Отговор
    Големи "технологии" . Пълно с такива глупости по китайските сайтове
  • 27 Голям Слон

    4 1 Отговор
    Мен както винаги ме вълнува въпросът, къде ще търсим проблемите в близко бъдеще? В изкуствения интелект или задкормилното устройство? Защото с бесни темпове наближава времето, когато няма да има водачи, а обикновени пътници. Конкретно аз нямам необходимост от такива технологии. За мен шофирането е преживяване. И колкото по-малко асистенти, толкова по-добре. Защото виждам как карат повечето шофьори в разни лъскави каручки, когато започне да вали дъжд..... Или в мъгла. Вчера минавах ришкия проход с 20 годишен премиум автомобил :-))) Няма асистенции, няма дявол. Карам с 90 в мъглата, защото виждам, а след мен колона от "смелчаци", които или не виждат, или не вярват нито в себе си, нито в системите, които им предлагат днешните космически кораби.

    Коментиран от #28, #36

  • 28 Сорни най

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Голям Слон":

    Е много бързо караш и много виждаш,щом чак колона си образувал

    Коментиран от #29

  • 29 Голям Слон

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сорни най":

    Не, не се хваля. Просто споделям. Въпросните нисколетящи господа ме изпревариха на прохода някъде след Прилеп. После аз ги настигнах. Те повечето караха с 50. Видяха един, който не си утрепа темпото и юрюш след стоповете :-) Нали имат модерни системи? Какво стана? Та, така. Разчитам на себе си. Щом нямам вече усет за шофиране, спирам! Така е редно да бъде. Сега стотици датцичи, хиляди системи, а шофьори няма... Падне малко дъжд и започва едно наси%ане по пътищата. Нали всеки ден ставам свидетел... И да, виждам. Нищо, че съм на 45. Все още очила не нося.
  • 30 BMW5

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дългия":

    Не е проблема в количеството електроника, а в качеството й (китайско). Иначе на думи в Китай правели И Хубави Неща. Ама друг път. В Тайван са хубавите неща. А който не знае - Тайван е капиталистическата част на Китай. Нещо като ФРГ спрямо ГДР, но размерите им са непропорционални.
  • 31 Фен на Ферари

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Фен на БМВ":

    Е и като я има тая електроника всичката ли ти е нужна?Таблети ,лаптопи,стационарни компютри са морално устарели и по-мощен смартфон ги заменя почти напълно но все още се продават на балъците с излишни кинти.Същото е при най-новите дръгели-натъпкани с безмислени ел. асистенти с заложена предварително програмирана смърт на компонентите...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 E34

    3 1 Отговор
    малко са подобрили head up дисплея на бмв, представен преди ... 15 години хахаха
  • 34 Ве це

    2 0 Отговор
    Такава тъпотия можете да си купите от Китай за без пари.Поредната дразнеща глупост на Мерцедес която струва една пачка с кеш.Това отнема вниманието на шофьора и на практика ви взимат парите за нищо.Карал съм кола с такава смешна технология и мен лично много ме дразни.При самолетите се използва но там е друга бира и е доста полезно защото ти показва в каква позиция си дали горе, дали долу спрямо земята и още куп важни данни.Но за кола е пъле шет на истинският шофьор не му трябват да се разсейва като шофира бързо и за това доста производители монтират постни уреди на спортни коли + това трябва да си доста кух, че да се кефиш на това че колата ти показва къде да завиеш.Мерцедес започнаха да се излагат много вече.

    Коментиран от #37

  • 35 незнайко

    1 0 Отговор
    Това може да те направи луд в един момент !!! Ако не си задал координати за движение как ще показва ??? най голямата тъпня в електрониката !!! Явно подготвят момента за автомобилите без ВОДАЧ !!!
  • 36 морски

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Голям Слон":

    Колкото виждаш ти в мъглата,толкова и другите независимо с каква кола си.За разлика от теб обаче,имат по-вече акъл и не натискат газта
    в мъглата без да виждат и на 20м пред себе си
  • 37 Blackthorn

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ве це":

    То и в самолета не е нужно за Истинския пилот, когото такова нешо по-скоро го дразни. Но за болшинството съвременни пилоти толупи и шофьори толупи явно е нужно :D