Отидете към основна версия

6 047 18

Стара "седмѝца" са заяжда с най-новото BMW (ВИДЕО)

  • bmw-
  • idrive

Така BMW показа новото поколение iDrive

Преди почти 20 години BMW революционизира начина, по който използваме автомобилите, с въвеждането на информационно-развлекателната система iDrive, която тогава дебютира заедно с BMW Серия 7. Системата се основава на следния принцип: в салона, вместо отделни превключватели, бутони или контроли на централната конзола, има въртящо се колело за управление, с което водачът се придвижва през менюто на екрана, разположен на таблото.

Отначало това решение беше много необичайно за много клиенти. С течение на времето обаче BMW iDrive се превърна в една от най-добрите информационно-развлекателни концепции в автомобилния свят. Но развитието на технологиите продължава и един след друг конкурентите започват да изпреварват германската компания, предлагайки все по-модерни, главно цифрови и интерактивни концепции за управление.

BMW призна, че е принудена да последва примера, и обяви ново поколение iDrive за първи път на изложението за потребителска електроника (CES) тази година. Припомняме, че международното изложение за електроника CES се провежда от 11 до 14 януари 2021 г. изключително в цифров формат. по време на представянето на новата информационно-развлекателната система, баварците заявиха, че взаимодействието между водача и автомобила трябва да „премине в нова цифрова и интелигентна ера“.

По принцип системата iDrive запазва механизма за въртене и натискане, но сега е комбинирана с извит широкоекранен дисплей. BMW нарича това „мостът между аналоговата и цифровата технология“. На изложението тази година производителят все още не е предоставил подробно описание на функционалността на системата от ново поколение, но с помощта на видеото BMW показа напредъка, постигнат от системата iDrive през последните 20 години.

Главните герои на това пътешествие във времето са BMW 7 Series от 2001-а, в което BMW iDrive отпразнува премиерата си, и BMW iX, което ще излезе на пазара през 2021 г. и което ще се отличава с ново поколение дисплей и операционна система. Една вечер се срещат две коли от различни поколения, но тясно свързани помежду си. Дразненето помежду им постепенно се превръща в урок за развитието, връзката и грижата за водача. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.

Свързани новини